Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


29 okt

Zeeuwen gaan fors minder betalen voor medicijnen bij nachtapotheek

Zeeuwen die 's avonds, 's nachts of in het weekend naar de apotheek moeten, gaan volgend jaar fors minder voor hun medicijnen betalen.

Zeeuwen die 's avonds, 's nachts of in het weekend naar de apotheek moeten, gaan volgend jaar fors minder voor hun medicijnen betalen.

henricop 29-10-2015 22:37
Slimme zet van ZN klonen. Hebben ze minder kosten! Maar ja niet anders dan de huisartsenposten. Die cragen ook 90 euro per consult en dat zit alleen niet in het eigen risico.
Volgende stap wordt dat de speodzorg farmacie verder weg komt te zitten. Zeeuws Vlaanderen kan naar Brugge of Terneuzen? zn klonen zouden ook met robots in zee willen. Worden dan de kosten lager?
Meijer Apeldoorn 29-10-2015 18:52
Kunnen individuele apothekers, die door de huidige regelgeving, soms met ( aanzienlijke) verliezen moeten afleveren, daarvoor nu ook een subsidie van de minister krijgen? Waarom de ene partij wel en de andere niet? Staatssteun voor de verzekeraar? Er wordt wederom een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de " vrije marktwerking " in de zorg.
Meijer Apeldoorn 29-10-2015 18:48
Dit is toch wel vrij bizar.
De huidige prijzen zijn het gevolg van de inkoopstrategie van de Zorgverzekeraars. Het is de openbare apotheker bijvoorbeeld verboden om terwijl hij , s avonds langer open is, spoedeisende hulp te verlenen tegen een veel lager tarief dan de huidige dienstapotheken tarieven.
De minister gaat dus in feite een subsidie verlenen aan Zorgverzekeraars om het diensttarief te kunnen verlagen. Afgezien van het feit dat dit in mijn ogen een in Europees verband gezien verboden staatssteun aan een commerciele partij is, geeft dit ernstig te denken over de positie die de minister inneemt tav de Zorgverzekeraars.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.