Ons laatste Nieuws
29 apr
Menzis wil LSP in apothekerscontract
Apothekers moeten deelnemen aan het landelijk schakelpunt om een contract te kunnen krijgen met zorgverzekeraar Menzis. Ook moet een percentage verzekerden zijn aangemeld bij het LSP. Dat staat in de brief die Menzis heeft gestuurd over de inkoop van 2015. (Medisch Contact)
Apothekers moeten deelnemen aan het landelijk schakelpunt om een contract te kunnen krijgen met zorgverzekeraar Menzis. Ook moet een percentage verzekerden zijn aangemeld bij het LSP. Dat staat in de brief die Menzis heeft gestuurd over de inkoop van 2015. (Medisch Contact)
Tijdens het symposium presenteren onderzoekers van het RadboudUMC de resultaten van een onderzoek dat ze hebben uitgevoerd in opdracht van VWS. Het onderzoek richtte zich op de inschakeling van de PA en VS in de ziekenhuiszorg en de invloed die dat heeft op de kostprijzen van de DBC-zorgproducten. Daarna wordt een praktijk-casus belicht en tot slot is er een discussie met stakeholders, met name zorgaanbieders en zorginkopers, over de mogelijkheden van taakherschikking in 2015 en volgende jaren.
Het symposium is primair bedoeld voor medisch adviseurs en zorginkopers bij zorgverzekeraars. Kijk hier voor meer informatie.
--We zien de webcast wel verschijnen.
Prijsafspraken mogen niet. Verzekeraars moeten met elkaar concurreren. Hoe omzeil je dan dit gebod?
Organiseer een symposium, expliciet voor zorginkopers van verzekeraars. Ter ere van de pensionering van een van hen.
Specialisten mogen hun borst gaan natmaken.
voor de vergoeding
U komt in aanmerking voor de LSP-jaarvergoeding van € 906,- wanneer u in dit jaar 40 % van uw dossiers aanmeldt bij het LSP. U ontvangt de LSP-jaarvergoeding na het kwartaal waarin u deze 40% behaald.Voor het aanmelden van het patiëntendossier bij het LSP is toestemming van de patiënt nodig. Lees hier meer over in de Tips voor slimme en gezamenlijke opt-in.
--Menzis doet het slimmer, maar wel in schending van Wet en Regelgeving. Slimmer is dit via de ziektekostenpolis te regelen. Geen Opt-in, dan geen polis.
Slimst is nu toch centraal de knop omzetten.
Opt-in is wettelijk geregeld. Burgers moeten dat in volle vrijheid overwegen. Zonder dwang. Om nu de zorgaanbieders te dwingen de burgers te dwingen om zich aan te sluiten is dan ook strijdig met de geldende wet en regelgeving.
Geeft geen pas. Toezichthouder NZa komt erbij omdat zij AMM moet beoordelen en ingrijpen bij ongepaste AMM door verzekeraars. Daar is hier sprake van.
Artsen hebben dit eerder aangekaart en de zaak gewonnen. Terecht. Je moet dit wel aanvechten.
En VZVZ is VWS. Zo werkt dat in Nederland.
En dat alles in één bedrijf, waar volgens de wet en eigen zeggen alles strikt gescheiden is. Aan me hoela dus.
Door de NZa, NSA, enz perikelen weten we inmiddels beter.
Daarnaast nog veel ongecontroleerde 'datamining' door de Staat NL zelf.
De burger is er is dus voor het 'systeem', die inmiddels staatsgrenzen overschrijdend is.
We stonden erbij en we keken ernaar.....
Op deze wijze kunnen nog meer ongewenste dwarsliggers en risico's uitgesloten worden, en er een 'willig' volkje overblijft.
Heeft iemand enig idee waar hij/zij voor tekent bij Opt-in?
De kleine lettertjes bijvoorbeeld?
Het lijkt erop of een pastoor alleen geïnaugureerd kan worden bij aantoonbaar misbruik.
Daarnaast blijft het 'vreemd' dat een publieke taak uitgevoerd wordt door private clubs, die een soort huishoudelijk reglement hebben waar ze zich aan moeten houden. Zonder wettelijke status en niet meer dan een convenant dus.
LSP is zo lek als een mandje.
Ook Menzis is een NSA kloon.
Wellicht dat verzekerden dan wel in 'beweging' komen.
Waar is de toezichthouder als je hem werkelijk nodig hebt?
Zorgaanbieders op deze manier onder druk zetten om burgers die vrijwillig en onafhankelijk en zonder beïnvloeding zich kunnen melden voor opname in LSP/EPD, of ook niet, te dwingen dit wel te doen op straffe van geen contract voor de zorgaanbieder. Is dit een gevolg van afschaffing art 13? Geen vrije keuze in zorgaanbieder?
Onze vertegenwoordigers moeten tenminste een Kort Geding aankondigen om dit contract onderdeel uit de wereld te krijgen. Dat hebben de artsen ook gedaan, met succes.
Waar staat dat in de wet?
Volgens mij kunnen ze in het vervolg beter eerst hun juridische afdeling raadplegen voordat ze dit soort onzin naar buiten brengen.
Voor 2016 gaan ze ook bepalen wat voor pleepapier we in de apotheek mogen gaan gebruiken.
Via de apotheek klanten gaan dwingen om hun gegevens voor statistische verwerking vrij te geven.
Juridisch op zijn zachtst gezegd nogal aanvechtbaar.
Bovendien geeft Menzis hiermee heel duidelijk aan belang te hebben bij het LSP.
Tijd voor kamervragen lijkt mij.
Ja, waarom niet?
En waarom wel om deze manier? Kan een zorgaanbieder verplicht verzekerden dwingen om zich aan te melden bij het EPD/LSP? Artsen deden dat met de griepvaccinatie: eerst tekenen, dan de vaccinatie. Economische prikkel en kennis asymmetrie werken altijd.
Zo denkt Menzis blijkbaar.
Het is werkelijk van de zotte dat verzekeraars nu via de achterdeur zorgaanbieders stimuleren om verplicht verzekerden te dwingen zich tot aan te melden op straffe van geen contract!
Welke keuze heeft de zorgaanbieder nu? NZa? ACM?
Hoever mag een verzekeraar gaan met zijn AMM?
Laat nu de DZF maar eens zien wat hij waard is. Ex-NZa.
En laat anders de Volksvertegenwoordiging zich nu eindelijk eens horen; Eerste Kamer en Tweede Kamer.
Blijf op de hoogte
Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.