Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


28 nov

Voortzetting LSP na 2015

Op 26 november jl. hebben de huidige convenantpartijen hun steun en medewerking aan het LSP (Landelijk Schakelpunt) opnieuw bevestigd. Tijdens de jaarlijkse bestuurlijke evaluatie hebben partijen een intentieverklaring getekend waarin zij VZVZ vragen na de startperiode van drie jaar, die eind 2015 afloopt, door te gaan met het LSP.


Begin 2013 startte VZVZ officieel op basis van het Businessplan 2013 - 2016. Bij de evaluatie deze week constateerden alle partijen (LHV, KNMP, NVZ, InEen, NPCF, ZN, Nictiz en ICT-leveranciers) dat het LSP goed op de rit staat. Voor de periode na 2015 zal een nieuw convenant worden opgesteld op basis van een businessplan.
Zorgverleners wisselen via het LSP huisartswaarneemgegevens en medicatiegegevens uit, met de uitdrukkelijke toestemming van de patiënt. In de eerste twee jaar heeft rond de 90% van de zorgverleners zich aangesloten bij het LSP. Het aantal patiënten dat toestemming geeft nadert de zes miljoen. Daarmee vormt het LSP in steeds toenemende mate de infrastructurele basis voor de elektronische uitwisseling van medische gegevens. In het derde jaar en daarna ligt de nadruk op het verder bevorderen van het gebruik van het LSP in het kader van de kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en patiëntbetrokkenheid.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.