Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


28 mei

Langere wachttijden bij apotheek

Door de invoering van het prestatiebekostigingssysteem en vrije prijzen in de apothekenbranche hebben patiënten vaker last van langere wachttijden. Ook moeten ze vaker terugkomen omdat een preferent medicijn niet beschikbaar is (Medisch Contact)

Door de invoering van het prestatiebekostigingssysteem en vrije prijzen in de apothekenbranche hebben patiënten vaker last van langere wachttijden. Ook moeten ze vaker terugkomen omdat een preferent medicijn niet beschikbaar is (Medisch Contact)

henricop 30-05-2014 00:29
Het is natuurlijk wel de vraag hoe het budget in het VWS kader ooit berekend is. Als je simpelweg teveel geld begroot, dan houd je over. Ooit wilde Hugo H 150 miljoen per jaar uitgeven in 2014 aan DOAC's. Zijn zoon moest meteen een afspraak maken met de leveranciers om die kosten te beteugelen. In 2013 is er maar 10-15 miljoen aan uitgegeven, ofwel Hugo houdt alleen op die middelen ruim 100 miljoen in de knip. Zo hou je snel geld over.
wanneer komen de resultaten van de vergelijking acenocoumarol+ trombosedienst versus DOAC naar buiten ? Dan weten we of er sprake is van betere zorg of geldwegsmijterij.

ANH JANSEN 29-05-2014 22:32
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/05/28/voorjaarsnota-2014.html?

pg 5. Geneesmiddelen. 600miljoen ingeboekt als 'onderschrijding'. CPB voorspelt dat er in 2014 voor 600 miljoen euro minder aan geneesmidelen en bijbehorende zorgkosten wordt uitgegeven dan begroot.

ETG maatregel, preferentie beleid, voortgaande overheveling en niet vergoeden van zorgkosten. Opgeteld 600miljoen euro gaat aan de apothekers voorbij!

De wachttijden zullen dus wat gaan oplopen, maar de voorjaarsnota doet niet aan wachttijden in apotheken.

Meijer Apeldoorn 29-05-2014 09:37
Dat zal een enorme boost geven aan de economie: de kosten van farmacie naar een derde wereld niveau ,de omzetten van ziekenhuizen en begrafenisondernemers stijgen sky-high en advocaten zullen een dagtaak krijgen aan alle strafprocedures tegen apothekers.
Ik zou zeggen: doen.
Dat kan ook makkelijk want domheid is in Nederland niet strafbaar.
Meijer Apeldoorn 29-05-2014 09:33
Inderdaad: schandalig al die opslagen. Zoals Mw. Wind (NPCP) al oor de TV verklaarde: ik mag hopen dat die apothekers het geld van de opslagen niet voor hun huisvesting en voorraden gebruiken. Toont maar weer eens aan dat je best heel erg dom mag zijn om toch een forse subsidie van VWS binnen te slepen.
Ik stel voor dat er een club van idealistische apothekers komt die geen opslagen berekenen en om de kosten te dekken 's avonds gewoon bij Mc. Donald gaan werken.Hun partners kunnen ook wel een bijbaantje nemen en de kinderen allemaal een krantewijkje.
Overdag voeren ze gewoon blindelings uit wat er op het recept staat en de retourgeneesmiddelen worden gewoon weer uitgegeven.
entrepeneur 28-05-2014 16:28
Ach ja, in de openbare apotheek wordt knetterhard gewerkt om, ondanks alle regeltjes van de overheid en de zorgverzekeraars, de patiƫnt toch van de juiste medicatie te voorzien. Wel jammer dat er geen adequate vergoeding tegenover staat.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.