Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


28 feb

Rechter verbiedt overname Langeland Ziekenhuis Zoetermeer

De redding van het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer is van de baan. In een uitzonderlijke uitspraak heeft het Amsterdamse gerechtshof vandaag de geplande overname van het ziekenhuis door zorginstelling Fundis verboden. Het ziekenhuis uit Zoetermeer verkeert al langere tijd in financiële problemen.(NRC Handelsblad)

De redding van het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer is van de baan. In een uitzonderlijke uitspraak heeft het Amsterdamse gerechtshof vandaag de geplande overname van het ziekenhuis door zorginstelling Fundis verboden. Het ziekenhuis uit Zoetermeer verkeert al langere tijd in financiële problemen.(NRC Handelsblad)

henricop 02-03-2014 20:40
Brocacef cijfers zijn meer de cijfers van Brocacef. Veel geld weggegooid met apotheekinvesteringen.
Goodwillverbranding dus. Geen relatie met uw en mijn apotheek. ZN klonen kijken naar faillissementen en die zijn er nauwelijks. Apeldoorn deze week, maar al die apotheken waren minderheidsbelangen van brocacef en zijn dus nu of gesloten of BENUapotheek.
ANH JANSEN 02-03-2014 17:51
https://twitter.com/pillenenpraten/status/439734490001203200/photo/1

Prima die sociale media. Kan er allemaal ruimschoots vanaf.

Geen wonder dat Pillen en Praten zich heeft uitgekocht of was Brocacef de verstandigste om haar handen van Pillen en Praten af te trekken?

Is deze auto bekostigd uit de zorgtarieven of uit de enorme inkoopvoordelen die volgens PW/KNMP nog steeds kunnen worden behaald?

Waar is het gezonde boerenverstand gebleven?

Jaarverslag van Brocacef laat geen twijfel bestaan over de problemen in farmaland. Dat zijn harde cijfers die de waarheid spreken.
schuiringa 02-03-2014 16:10
Wij worden een nieuw Oost Duitsland.

De privacy in Nederland is dood.
ANH JANSEN 02-03-2014 14:50
Jaap Dik maakt zich op Linkedin zorgen over de gedoogstatus van de OZIS opt-in regeling. We hebben daar geen greep op volgens hem. Hebben wij dan wel een greep op de vrijwillige opt in van de burgers in dit land voor het LSP/EPD? Waarom moeten wij burgers dwingen om zich aan te sluiten op een decentraal/centraal systeem? Een systeem waarmee zij nog immer geen inzage hebben in hun eigen dossier?

Waarom middels financiële sancties zorgaanbieders dwingen om burgers te dwingen zich aan te sluiten?

Welke moraal schuilt hierachter? Welke ethiek?

Ben je financieel onafhankelijk van de maatschappij dan kan je je anders gedragen en anders gaan denken en handelen.
ANH JANSEN 02-03-2014 14:42
Gaan verzekeraars al die nieuwe software betalen? Neen. Dat zal uit de bijdragen moeten komen van de aangesloten zorgaanbieders. Die betalen dat volgens de KNMP/PW uit de mix van materiaalvergoeding en zorgvergoeding. ICT ontwikkelaars willen daar meer van hebben.

Denk dat er heel wat mis is en meer dan tegenstanders van dit LSP/EPD voor mogelijk hebben gehouden.

Laat Jaap Dik et al zich maar melden met hun belangen en verdienmodellen over de ruggen van nog immer functionerende benchmark apotheken. ICT ontwikkelen is prachtig, maar om daar nu op deze manier zelf geld aan te verdienen?

Er schort wat aan de ethiek.

Laat de keuze aan de burger zelf en voer USB Medical Card in.
ANH JANSEN 02-03-2014 14:33
"Het is simpel: geen pillen als je niet opt-int'?

Waarom dan nog al die moeite doen voor 'vrijwillige' opt-in? Zet dan massaal centraal de knop om en iedereen in dit land is ge-opt-int.

Opt-in geldt immers ook voor ziekenhuizen, huisartsen, tandartsen, andere zorgaanbieders. Overal dezelfde keuze aan burgers is in essentie geen keuze of is er nog de keuze van actueel medicatie paspoort? Uitdraai ziekenhuisdossier? Uitdraai GGZ dossier? Huisarts dossier?

Dubbele petten bij voorstanders van LSP/EPD worden overigens zichtbaarder; nieuw verdienmodel. Ontwikkel software voor uitbreiding LSP/EPD en maak koop daarvan voor zorgaanbieders verplicht. Open einde regeling voor insiders.
schuiringa 01-03-2014 23:35
OZIS is heilig wat betreft privacy tov LSP.

De honderden miljoenen voor het EPD / LSP komen rechtstreeks uit de kassa van de AIVD,MIVD en de NSA.
henricop 01-03-2014 18:25
Inderdaad! Waanzinnige motie en het klapvee is blij!
OZIS is één grote overtrededing van de privacy. CBP zal als dank forse boete opleggen. Het is heel simpel: geen pillen als je niet opt int
ANH JANSEN 01-03-2014 17:26
Correct. Maar het HB en de VZVZ zijn voorstander van LSP en de Opt-in. Willen dat apothekers de burgers gaan dwingen om zich 'vrijwillig' aan te melden bij het LSP/EPD. Desnoods met een malus voor de apotheker.

Zonder OZIS staat de IGZ bij de apothekers op de stoep, onaangekondigd, om te controleren of e.a. conform de IGZ en NAN normen gaat: medicatie uitvraag en medicatie overdracht. Je mag pas afleveren als dossier 100% compleet is en met authentieke recepten! Geen fax recepten.

KNMP ziet wat over het hoofd. En dan is er nog niet gekeken naar de financieren van e.a. en de tijd die gebruik van LSP/EPD kost. Achter het bureau is de wereld o zo overzichtelijk. Bakje in, bakje uit...
schuiringa 01-03-2014 14:01
Een goede OZIS motie.

Ik denk dat we nooit een LSP moeten gebruiken.
Wij beschadigen het vertrouwen van de patient in de zorgverleners te erg.

De NSA affaire heeft duidelijk gemaakt dat de LSP uitsluiten gebruikt gaat worden om iedere Nederlander te besnuffelen achter zijn/haar voordeur.

Hier geldt : Privacy is not a crime.

ANH JANSEN 28-02-2014 19:05
Vrijheid van meningsuiting is groot goed. Niet aan tornen.

http://www.pw.nl/rubrieken/apotheker/2014/slim-inkopen-strak-managen

De zorginkopende zorgverzekeraars kunnen hun lol niet op met die PW/KNMP: er zit nog lucht genoeg in de farmakolom.

Verlaging van claw back en/of verhoging van de tarieven zit er voorlopig niet in. Met dank aan de KNMP zelf!

Waar heb je een zorg inkopende verzekeraar voor nodig als je ook een KNMP hebt om je de vernieling in te helpen?

Maar een beetje gezond boerenverstand kan toch geen kwaad?
ANH JANSEN 28-02-2014 17:01
Overnemende partijen gingen ervan uit dat de inwoners van Zoetermeer ook behoefte zouden hebben aan de parkeergarage van 16 miljoen euro.

Wat bij Orbis lukte kan toch bij het Langeland?

Goed dat deze Rechter hier korte metten mee heeft gemaakt.

De burger als Pin Automaat? Neen! Daar hebben we toch die apothekers voor?

Ziekenhuizen worden gezien als de Voetbalstadions van de zorg.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.