Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


27 okt

Beantwoording Kamervragen over het niet meer vergoeden van medicatie

Minister Schippers (VWS) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Klever (PVV) over het niet meer vergoeden van medicatie.

Minister Schippers (VWS) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Klever (PVV) over het niet meer vergoeden van medicatie.

henricop 28-10-2015 07:57
Hetngekke is dat VWS de zorg als een markt ziet. Dan is concurreren niet gebaat bij transparante prijzen. VGZ riep altijd dat ze couvertbeleid had om anderen niet van lage prijzen te laten profiteren.
Wat kost een vervolglevering bij een NFZ apotheek en wat kost die bij BENU?
Kun je dat zo maar vergelijken? Dacht het niet.
ANH JANSEN 27-10-2015 22:39
Verantwoordelijkheid aanbieders en verzekeraars
Het behoort mijn inziens tot goede zorgverlening dat zowel zorgaanbieder als zorgverzekeraar, indien een patiënt/verzekerde daarom vraagt, inzicht geeft in de kosten van een behandeling.

Deze verplichting vloeit voort uit artikel 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg.
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft in haar beleidsregel “Transparantie Zorgaanbieder1” nader toegelicht hoe zij toezicht houdt op...

2015 jaar van de Transparantie. Nog 3 maanden te gaan.

In China is 2015 het jaar van de Haas.
ANH JANSEN 27-10-2015 22:37
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/kamerstukken/2015/10/27/kamerbrief-met-reactie-op-artikel-acm-wil-dat-tarieven-ziekenhuizen-openbaar-worden

Bovendien heeft de NZa een nadere regel gepubliceerd die zorgverzekeraars verplicht hun verzekerden op verzoek te informeren over de financiële gevolgen van hun keuze voor een specifieke behandeling of dienst bij een specifieke zorgaanbieder.

Laat nu de echte prijzen van geneesmiddelen dus maar eens zien! NOAC? VGZ couvert? preferentie? De sluis middelen?

Ook de Minister zal met de billetjes bloot moeten! Zegt ze.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.