Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


27 mei

Beantwoording Kamervragen over het bericht dat sommige apothekers euthanasiemiddelen weigeren te verstrekken

Antwoorden van minister Schippers (VWS) op vragen van het Kamerlid Arib (PvdA) over het bericht dat sommige apothekers euthanasiemiddelen weigeren te verstrekken.

Antwoorden van minister Schippers (VWS) op vragen van het Kamerlid Arib (PvdA) over het bericht dat sommige apothekers euthanasiemiddelen weigeren te verstrekken.

Meijer Apeldoorn 29-05-2014 10:22
Als een euthanasie verzoek voldoet aan de gestelde criteria is het niet aan de apotheker om zo'n verzoek, op basis van ethische overwegingen , te weigeren.
Dan heb je volgens mij in de openbare farmcie niets te zoeken. Er zijn immers nog vele andere medicijnen te noemen die je op basis van ethische/geloofs overwegingen niet zou kunnen/willen afleveren.
Dat weet je als je dit vak gaat uitoefenen.
Persoonlijk heb ik nog nooit een atheistische dominee ontmoet.
ANH JANSEN 27-05-2014 19:31
Ip Kamervragen van Van Gerven
4
Ik vind het van belang dat een apotheker de tijd en ruimte heeft om tot een juiste afweging te kunnen komen wat betreft de farmaceutische aspecten van een euthanasie, zoals de juiste middelen en methode. Hiervoor is het nodig dat de apotheker volledig en op tijd wordt geïnformeerd door de arts. Het feit dat apotheker en arts elkaar van te voren niet kennen, hoeft dus geen belemmering te vormen voor het leveren van euthanatica.

-Tja. Zo ziet de Minister de apotheker: Afhaalpost, juiste afweging is leveren van wat wordt gevraagd. Vragen? Geen vragen!
ANH JANSEN 27-05-2014 19:27
Zo is onder meer besproken dat VWS zich zal inspannen om de KNMP actiever te betrekken bij relevante bijeenkomsten.

Daarom zal ik de KNMG en Rte verzoeken om in hun periodieke overleggen ook de KNMP uit te nodigen wanneer de inhoud van hun gesprek raakt aan de medisch zorgvuldige uitvoering van euthanasie en hulp bij zelfdoding.

--Altijd boeiend om te lezen waar de KNMP staat volgens de Minister.

We zien het resultaat van de inspanning hier en ook elders in vertrouwen tegemoet; uitkomstbekostiging voor de Minister? Neen, het blijft bij een inspanning toezeggen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.