Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


27 mrt

Gezondheidsraad: verstrek hiv preventiemiddel PrEP

Volgens de Gezondheidsraad kan PrEP helpen het aantal besmettingen van hiv te verlagen. Critici vinden dat het seks zonder condoom aanspoort. (NRC)

Volgens de Gezondheidsraad kan PrEP helpen het aantal besmettingen van hiv te verlagen. Critici vinden dat het seks zonder condoom aanspoort. (NRC)

ANH JANSEN 28-03-2018 23:16
https://www.dvn.nl/nieuws/nieuwsbericht/diabetesvereniging-oneens-met-plan-vergoeding-fgm?ArtMID=480&ArticleID=677&tabid=130

Het Zorginstituut wil FGM onderbrengen in de medisch specialistische zorg, wat betekent dat je het via het ziekenhuis kunt verkrijgen. Daar zijn we het absoluut niet mee eens, omdat je dan waarschijnlijk in de praktijk nauwelijks een FGM krijgt verstrekt.

--Kijk. De DVN heeft eindelijk door hoe het werkt; plafondcontracten, Herenakkoorden op Hoofdlijnen; de pati�nt komt als laatste en staat met lege handen.

Trickle down effect heet dat. Zo zal het met de PrEP ook gaan.
henricop 27-03-2018 20:55
Preppen Ger en Ben?
ANH JANSEN 27-03-2018 19:37
De groep hoogrisico mannen zal toenemen is de verwachting. De aankomende bezuiniging op het basispakket middels de Lage Ziektelast Criterium en de GVS herberekening en herschikking zal meer mensen dwingen uit te zien naar creatieve financiering van hun zorgconsumptie.

Laat dan de Nederlandse Handelsgeest maar opbloeien.

Geweldige open einde regeling van eerste orde. Daar houden verzekeraars niet van.

Overheveling naar Tweede Lijn dan maar? Zou zomaar kunnen. Herenakkoord op Hoofdlijnen doet de deur dicht en die mannen krijgen het lid op de neus.

Wel vergoeding, maar niet verkrijgen.

De Polderoplossing om een ethische discussie te vermijden.
ANH JANSEN 27-03-2018 19:17
Hier zit een machtiging aan te komen. Alleen voor zeer promiscue mannen in de hoogrisico groep.

En wie gaat die machtiging invoeren? Bewijsvoering?

In ieder geval is het mooie timing. Nu het licht in de apotheken wordt uitgedaan, kunnen de panden mooi dienen als Dark Rooms van de wijk.

We worden voor zorg betaald, dus met de voorlichting zit het wel snor.

Zien we daar Gerben al zijn vingertje opsteken?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.