Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


26 mrt

Antwoord op Kamervragen over een chronisch tekort aan geneesmiddelen bij ziekenhuisapothekers

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt Kamervragen van lid Kooiman (SP) over het bericht dat ziekenhuisapothekers kampen met een chronisch tekort aan geneesmiddelen

Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt Kamervragen van lid Kooiman (SP) over het bericht dat ziekenhuisapothekers kampen met een chronisch tekort aan geneesmiddelen

ANH JANSEN 26-03-2018 18:02
En de Minister geeft ook aan dat een tekort niet altijd een tekort is en dat als er een tekort is de apothekers het allemaal nog steeds weten op te lossen, zonder dat de kosten stijgen. Zolang die oplossingen binnen de tarieven worden gerealiseerd is dat tevens een teken dat de tarieven omlaag kunnen; er is blijkbaar marge over.

Laat de verplicht verzekerden maar lopen of liggen. Dat zet druk bij de Minister om eens aan te pakken. En kappen met gezeur over preferentie beleid als oorzaak van alle problemen in de logistiek van de extra en intramurale zorg.

Plafondcontracten? Ziekenhuisbesturen die weigeren middelen in te kopen?

ANH JANSEN 26-03-2018 17:55
Een evaluatie van het preferentiebeleid zou daarnaast ook andere aspecten moeten omvatten, zoals de kostendaling. De generieke geneesmiddelenmarkt heeft mijn aandacht en in de Werkgroep Geneesmiddelentekorten zal het preferentiebeleid van verzekeraars en het voorkeursbeleid van groothandels en apotheken worden geagendeerd.

-Zo doe je dat. Een-Tweetje met de Minister die van wanten weet. Met een forse Kluit in het Riet gestuurd.

Gaat om kosten dalingen! Couvert Preferentie? Nooit van gehoord? Zelfs de Minister weet niet wat de netto netto prijs dan is.

En de Minister zet fraai de apothekers en groothandelaren op hun plaats; hun voorkeursbeleid!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.