Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 sep

Rol van zorgverzekeraar Achmea in de 1e lijns farmacie

Afgelopen week presenteerde Roland Eising de visie van Achmea op de farmacie tijdens een bijeenkomst van het Instituut Farmaceutisch Relatiemanagement (IFR). In de komende jaren, uitkijkend op 2020, zal de apotheker drie rollen vervullen: inkoper, distributeur en zorgverlener, waarbij de laatste rol verder uitgebouwd zal worden. Een verslag van FarmaActueel©

Afgelopen week presenteerde Roland Eising de visie van Achmea op de farmacie tijdens een bijeenkomst van het Instituut Farmaceutisch Relatiemanagement (IFR). In de komende jaren, uitkijkend op 2020, zal de apotheker drie rollen vervullen: inkoper, distributeur en zorgverlener, waarbij de laatste rol verder uitgebouwd zal worden. Een verslag van FarmaActueel©

Meijer Apeldoorn 26-09-2014 22:28
Dezelfde commissie zou eens onderzoek moeten doen naar de kwaliteit van de declaratie controles van Zorgverzekeraars. Onderzoek op basis van achteraf ingestelde regels, die dan meteen maar met terugwerkende kracht geldig worden verklaard. Volledig eigen interpretatie van NZa beleidsregels.
Niet op de hoogte van de inhoud van de eigen contracten etc.
Vaak volstrekt onhaalbare claims die je uit " coulance" af mag kopen voor 75 of 80%.
Levert veel frustratie op en veel werk voor juristen. Apothekers worden volstrekt onnodig op kosten gejaagd.

ANH JANSEN 25-09-2014 17:43
http://www.nrcq.nl/2014/09/25/kpmg-presteert-het-slechtst-van-de-big-four

Accountantskantoor KPMG levert de slechtste kwaliteit van de vier grote kantoren in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van de toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten (AFM) naar de kwaliteit van de controles van jaarrekeningen. Het onderzoek toont aan dat de ‘big four’ zwaar onder de maat presteren.

-Tja. Als je de Evaluatie Zvw leest is dit geen verrassende uitkomst. KPMG Plexus heeft er zich wel heel makkelijk vanaf gemaakt, Jantje van Leyden is niet vergeten.

VWS doet er goed aan voortaan KPMG Plexus te betalen op uitkomsten en niet langer op basis van sec uitbrengen van pakken papier.
ANH JANSEN 25-09-2014 17:26
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/rapporten/2014/09/01/evaluatie-zorgverzekeringswet.html

Verplichte leesstof. KPMG Plexus heeft de evaluatie gemaakt en opgeschreven. Fiks deel is literatuur studie. Nederland heeft het beste zorgstelsel ter wereld zegt een bron. Welke bron? EHCI uit Zweden! EHCI die zelf zegt niets te kunnen en mogen zeggen over zorgstelsels! Disclaimer niet gelezen?

Alsof je naar de Donald Duck verwijst.

J Hermans zit nu in alle commissie e.d. namens KNMP leden.
De uitkomsten van zijn bijdragen zijn bekend.

Roger van Boxtel is beschikbaar als KNMP voorzitter. Heeft de juiste ingangen en een heel goede babbel.
ANH JANSEN 25-09-2014 17:12
De heer Rutte (VVD): Als partijen dit invullen, betekent dit dan dat we wegkomen bij het gevoel dat nu een beetje is ontstaan over de farmaceu-tische zorg? Onlangs is een keten – ik kan even niet meer op de naam komen – die enorm investeerde in dit soort dingen, ermee gestopt. Deze keten had extra mensen in dienst om meer aan medicatiebewaking en begeleiding te kunnen doen, maar het rendeerde niet, want het werd niet ingekocht. Andere ketens worden uitgekleed. Zij nemen juist minder mensen aan en sturen op efficiency, want dat rendeert op dit moment wel.

--Arno Rutte weet wel wat er gebeurd, maar durft de Minister aan te spreken op falende inkoop door verzekeraars! Onder druk van VWS!
ANH JANSEN 25-09-2014 17:05
Een nieuw bekostigingsmodel is niet nodig bij de apothekers. De slag naar zorg verlenen is in het bekostigingsmodel al gemaakt, maar het moet ook ingekocht worden. Dat is een onderdeel. Het moet verder ontwikkeld worden.

Twee belangrijke voorbeelden daarvan zijn medicatiebeoordeling en integratie van farmacie in de chronische ketenzorg. De bekostiging staat daaraan niet in de weg. Daar zit dus geen probleem.

--De Minister en Arno Rutte. 1-2 tje en inkoppen maar.

Wat zegt de begroting?
ANH JANSEN 25-09-2014 17:00
De heer Rutte (VVD): Laat ik het iets ingewikkelder maken. Je kunt ook ongezonde mensen hebben in een welgesteld dorp. Ik noem een mooi dorp in de buurt van waar ik woon: Haren. Daar wonen mensen met een ruime portemonnee, maar die kunnen toch echt ziek worden en goede zorg nodig hebben. Ook hiervoor geldt dezelfde vraag: hebben ook zij toegang tot goede eerstelijnszorg en gaat het ene niet ten koste van het andere?

Minister Schippers: Ieder model kent risico’s, dus dit ook. Wij zullen alert zijn op die risico’s.

Populatie bekostiging en VVD'ers gaan niet samen. Zorg en VVD'ers gaan niet samen. Laat een ander maar betalen!
ANH JANSEN 25-09-2014 16:46
Het moet niet zijn zoals nu, namelijk dat je het mooiste salaris hebt wanneer je de apotheek maximaal uitkleedt, dus minimale service biedt en maximaal met doosjes schuift. Dat is een beetje mijn zorg. Dan kunnen mensen zien wat er geleverd wordt voor de in rekening gebrachte kosten. Ik denk ook dat dit de acceptatie van de apothekers en de farmaceutische zorg, die zo belangrijk is in ons land, vooruit zal brengen.

--Arno Rutte. VVD.

Wat gaan de verzekeraars dus doen?

Kennis van zaken is geen criterium om Tweede Kamerlid te kunnen worden en is al helemaal geen criterium om woordvoerder zorg te worden.

Bekostiging op postcode komt eraan, VWS blijft echter bepalen!
ANH JANSEN 25-09-2014 16:42
http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/verslagen/index.jsp?clusterName=Verslagen&fld_prl_kamerstuk=Verslagen&Type=Kamerstukken&fld_tk_categorie=Kamerstukken&qry=%2A&srt=date%3Adesc%3Adate&nocache=&fld_prl_voortouwcommissie=Vaste+commissie+voor+volksgezondheid%2C+welzijn+en+sport


Heel debat op schrift. Populatie bekostiging is hot item in de Tweede Kamer. Arno Rutte, VVD.

Is de Minister bereid om een financieringssystematiek voor apothekers te bekijken die de apotheker weghaalt van het «doosjeschuiven» en waarvan de financiering kan lopen langs lijnen van gezondheidswinst? Zo krijgt de apotheker die echt werk maakt van zijn zorgtaak, een goede financiering.
schuiringa 25-09-2014 12:37
De laagste vorm van beschaving.

Wij de lasten Achmea de lusten.

Als teken van goede wil dient Achmea twee actieve zorgverleners ( bv een arts en een apotheker ) in de Raad van Commissarissen op te nemen.
entrepeneur 25-09-2014 11:53
De apothekers zullen scherp moeten blijven: ook Achmea wil het liefst zoveel mogelijk risico bij de zorgverleners neerleggen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.