Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 jun

Nieuwe uitgave: Farmafeiten 2015

De belangrijkste cijfers over de innoverende farmaceutische sector staan hierin vermeld. Naast deze gedrukte versie zijn de meest actuele grafieken en tabellen opgenomen in de Feitenzaal van ons virtuele Farmahuis en kunnen via één klik op het betreffende symbool direct worden gedownload, bijvoorbeeld in presentaties.

De belangrijkste cijfers over de innoverende farmaceutische sector staan hierin vermeld. Naast deze gedrukte versie zijn de meest actuele grafieken en tabellen opgenomen in de Feitenzaal van ons virtuele Farmahuis en kunnen via één klik op het betreffende symbool direct worden gedownload, bijvoorbeeld in presentaties.

ANH JANSEN 28-06-2015 23:07
En wat te doen met de BNG/EU prestatie? Per 1 juli wordt het tijdstip van verrichten van deze prestatie en de dag op de declaratie aan de verzekeraar vermeld. Die moet dat doorgeven aan de verzekerde.

Dat wordt leuk. Je kan op de telefoontjes gaan wachten. BNG om 14.00? Op die vrijdag? Toen was ik niet in de apotheek! Zakkenvullers! Lamstralen! Ik wil mijn geld terug.

De AIS/ICT is nog lang niet klaar voor deze omwenteling. De vergoeding is niet aangepast aan deze omwenteling en de tijd en complexiteit van het systeem voor de apotheekmedewerkers.

Wijziging van sterkte vond de KNMP ook al geen reden om bezwaar aan te tekenen bij de NZa.

ANH JANSEN 28-06-2015 23:00
En dan moet de hele afhandeling van het recept nog beginnen! Het is geen postzegel plakken en doorschuiven! Per recept verricht je een medicatie review. Overleg je met de patiënt en met de arts. Beoordeel of e.a. klopt. Ook bij herhaal medicatie. Wellicht is er wat veranderd? Wat bijgekomen? Wat afgegaan? Of had dat moeten gebeuren, maar door slechte medicatie overdracht niet bekend bij de 'bron' apotheek?

KNMP, ASKA en NapCo moeten hier voor gaan liggen. Dwars! Driedubbel dwars. De ICT en AIS zijn nog lang niet geschikt voor deze nieuwe administratieve taak met zeer forse financiële risico's voor de apotheek!

ANH JANSEN 28-06-2015 22:55
Bedenk ook dat het van belang is te weten welke specialist voorschrijft en namens welk ziekenhuis of zorgaanbieder. Dit wegens de wijziging in honorering van ziekenhuizen en specialisten; die zijn nu gescheiden, maar worden 1 pot. Dan moet je wel weten namens welk ziekenhuis een specialist kosten maakt.

En hoe gaat het met de kopie recepten? De herhaalrecepten? De gewijzigde recepten na telefonisch overleg met de arts? Komt de agb code op het recept en klopt dat wel? Hoe kan de apotheek waar het herhaalrecept/kopie recept wordt ingeleverd nagaan of de eerste apotheek het correct heeft gedaan?

En dat allemaal voor 6 euro?
ANH JANSEN 28-06-2015 22:49
KNMP en ASKA zijn voorstander van deze verdere aanscherping; in het technisch overleg hebben zij al ingestemd en meegewerkt. KNMP omdat de Z-index verplicht blijft. De Z-index is de financiële kurk waarop de KNMP drijft.

Bedenk ook het vervolg van deze salamitechniek van VWS en de Koepels: AGB voorschrijver en AGB ziekenhuis/zorgaanbieder moeten gelijk zijn aan degene die de apotheek declareert!
En wat deze voorschrijver opschrijft moet kloppen met wat de apotheek declareert!
Zo krijg je uiteindelijk het digitale recept in 'the cloud' waardoor selectieve contractering veel scherper kan worden. Dat is in voordeel van ASKA.
Dit alles in voorbereiding voor de populatie bekostiging!
schuiringa 28-06-2015 12:13
Hoe meer ik over de nieuwe spelregels voor het declareren nadenk hoe verbaasder ik wordt.

In geen één branche worden dergelijke eisen gesteld. Dit is terreur van het zuiverste water.

Ik roep de KNMP en de LOA op om hier niet aan mee te werken.

Machtsmisbruik die zelfs de rechten van de mens aantasten.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.