Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


25 jan

KNMP gaat gestaag door met aanpak regeldruk

De KNMP gaat gestaag door met de aanpak van regeldruk. Er spelen diverse initiatieven, waarbij de apothekersorganisatie is betrokken. Een actueel voorbeeld van een vereenvoudiging van administratieve lasten is dat apothekers bij geneesmiddeltekorten niet meer op individueel patiëntniveau een artsenverklaring hoeven aan te vragen.

De KNMP gaat gestaag door met de aanpak van regeldruk. Er spelen diverse initiatieven, waarbij de apothekersorganisatie is betrokken. Een actueel voorbeeld van een vereenvoudiging van administratieve lasten is dat apothekers bij geneesmiddeltekorten niet meer op individueel patiëntniveau een artsenverklaring hoeven aan te vragen.

Carlo 26-01-2018 16:53
Dinsdag hebben wij HKZ in de apotheek, daarna mag ik naar een VVAA bijeenkomst over het ontregelen van de zorg. Hoe toepasselijk. De minister is ook present geloof ik. Het lijstje wensen is mij langzamerhand wel bekend. Ik doe echt mijn best -).
ANH JANSEN 26-01-2018 16:47
Bedenk dus ook dat apothekers geen tekorten kunnen melden, dat privilege is weggelegd voor de importeurs, fabrikanten en groothandelaren die dreigende en daadwerkelijke tekorten kunnen melden met het Meldpunt. De apothekers merken het eerst als het niet meer leverbaar is. Dan is het te laat. rondbellen naar Orly e.a. gaat niet vanzelf en ook Orly kan niet alles altijd leveren en ook niet direct; altijd levertijden. Wat te doen in de tussentijd?

En hoelang mag je leveren tegen de Orly prijs? inclusief portokosten? LPG en Preferentie zijn keihard zoals de KNMP het nu heeft 'geregeld'.

Leden van de KNMP slikken alles blijkbaar. Niet leden betalen de rekening van dit koepelfalen dubbel!
ANH JANSEN 26-01-2018 16:44
De praktijk apothekers van de KNMP zijn het spoor ook kompleet bijster. Dat krijg je als je geen tegenspraak in eigen organisatie durft te organiseren. Ballotage heeft zo zijn nadelen.

LPG Model en Preferentie Model en ook couvert model geven een enorme verhoging van de administratieve lastendruk; je moet de verzekeraar melden dat iets er niet is, LPG blokkade, dan weer dat het wel weer is, deblokkade LPG middel. Zo ook bij preferentie. En dat 1.000 middelen x 2.000 apothekers. x 2. En dat meermalen per maand!

De KNMP snapt het niet of wil het niet snappen.

Hoe kan je dit nu centraal oplossen als je een centrale prijslijst uitgeeft? Wie zou dit nu kunnen doen?

apor 26-01-2018 09:23
Misschien is beginnen met het skippen van al die machtigingsschermpjes voor statines/PPI's ed een optie. Daar hebben we namelijk echt wat aan....
henricop 26-01-2018 08:27
Wat ik nou zo bijzonder vind is dat er is vastgesteld dat de meeste regeldruk komt van binnen de KNMP. Vanuit de eigen richtlijnen, SFK, de indicatorenuitvraag, die steeds maar weer wijzigt, de MFB, de waardeloze ICT die we met elkaar hebben, de AIS sen die niet kunnen en doen wat ze beloven.

Waar blijft die aanpak?
Johan Kortekaas 25-01-2018 18:55
Disclaimer: Onderstaande mededeling is fake-news

Na het opstappen van Leon T. ziet de KNMP af van een campagne in het kader van #metoo

De ontbindingsovereenkomst tussen KNMP en Leon T. is bindend geheim aan alle kanten, vandaar.
ANH JANSEN 25-01-2018 18:25
https://www.knmp.nl/actueel/nieuws/nieuws-2018/internetconsultatie-beschikbaar-voor-wijziging-wet-big-ii

De KNMP komt hier mee op 25 januari 2018.

De Consultatie is gestart 21 december 2017.

De administratie bij de KNMP doet er ruim een maand over om deze informatie over te brengen op de leden van de KNMP.

De KNMP werkt inderdaad heel gestaag.
ANH JANSEN 25-01-2018 18:20
KNMP en Collectieven humor:

Van maandag 19 maart tot en met maandag 16 april vindt de uitvraag kwaliteitsindicatoren 2017 plaats. Ook dit jaar wordt samengewerkt met Desan.

Zowel binnen de openbare dataset als binnen het WSO-tabblad zijn een aantal wijzigingen in de indicatoren doorgevoerd. Naar aanleiding van de stand van de wetenschap en praktijk zijn daarnaast een paar nieuwe indicatoren toegevoegd.

De definitieve indicatorenset over 2017 wordt binnenkort gedeeld.

-Administratieve last en regeldruk? Machtigingen voor NOACs ed? Verband/inco e.d.? Is recept arts niet voldoende? Preferentie? LPG? KNMP Z-index NEP lijst? Niet beschikbaar? Spookregistratie? Melden aan verzekeraar?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.