Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


24 okt

Schippers lanceert Europees initiatief voor volledige toegang tot geneesmiddelen in alle EU-lidstaten

Wanneer de Europese Commissie een centrale markttoelating afgeeft voor nieuwe en innovatie medicijnen, moeten farmaceutische bedrijven verplicht zijn deze medicijnen  aan te bieden in alle lidstaten. Dat is de kern van een initiatief dat minister Edith Schippers (Volkgezondheid) vandaag lanceert.

Wanneer de Europese Commissie een centrale markttoelating afgeeft voor nieuwe en innovatie medicijnen, moeten farmaceutische bedrijven verplicht zijn deze medicijnen  aan te bieden in alle lidstaten. Dat is de kern van een initiatief dat minister Edith Schippers (Volkgezondheid) vandaag lanceert.

schuiringa 25-10-2017 12:24
Er is geen betere lobbyist voor Big Pharma dan Schippers.

Als dit wordt aangenomen gaan alle sluizen open.
Johan Kortekaas 25-10-2017 11:11
-In veel gevallen kiezen bedrijven dan ook voor marktstrategie�n waarbij ze producten alleen introduceren in bepaalde lidstaten. Als gevolg daarvan hebben veel pati�nten, met name in kleinere of armere landen, geen toegang tot de medicijnen of moeten soms maanden tot jaren wachten. Dit is een onaanvaardbare situatie die moet worden aangepakt. Nederland is van mening dat alle EU-lidstaten gelijke kansen moeten krijgen.-

Basis is de ongelijke welvaart binnen de EU.
Luxemburgse prijs voor de 28 landen is de ultieme uitkomst.

https://www.indexmundi.com/g/r.aspx?v=67&l=nl

ANH JANSEN 24-10-2017 18:03
Vraag 401 Hoe worden de eigen bereidingsfaciliteiten in apotheken op peil gehouden en waar nodig uitgebreid?

Antwoord:
Het is aan de apothekers en ziekenhuisapothekers zelf om hun bereidingsfaciliteiten op peil te houden en daar waar nodig uit te breiden.

-Zo makkelijk. Opgooien, been naar achteren en trappen maar; onder het probleem en over de schutting.

Geen enkele visie. Het is aan de apothekers zelf!

Geld? Volgende vraag. Die komt dus niet!

De KNMP en Collectieven onderhandelen met VWS en ZN over de kaders in de zorg. Dit zijn harde kaders!

Marktfalen, Overheidsfalen en Koepelfalen.
ANH JANSEN 24-10-2017 17:44
https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/documenten/kamerstukken/2017/10/23/de-antwoorden-op-de-vragen-bij-de-ontwerpbegroting-vws-2018

Lezen!

Bezuinigingen op segment extramurale farmacie zijn ingeboekt en hard. Keihard. 460 miljoen euro. Aanvang reeds in 2018.

Waar is het geld? Bij de verzekeraars! Die hebben nu 11 miljard op de plank. 3x zoveel als nodig voor dekking volgens de normen van de DNB, Solvency II.
ANH JANSEN 24-10-2017 16:20
De jaarlijkse voortreffelijke rapporten van EHCI geven keer op keer aan dat het lek in de zorg bij de ziekenhuizen zit.

Thuisdialyse is 6 miljard euro per jaar goedkoper dan de praktijk in Nederland. Goede regisseurs van de zorg weten daar wel raad mee. Zo niet de Edward D Wood's van Nederland.

Programma van Eisen nieuwste ziekenhuis in Nederland? Grootste gebouw moet het Dialyse gebouw worden. Dat is immers de Pinautomaat van ieder ziekenhuis.

Zolang de Minister aan het lek in de zorg in Nederland weigert iets te doen zijn al deze voorstellen in de niche van de zorg uitsluitend voor de Buhne.
ANH JANSEN 24-10-2017 16:16
In de Nederlandse Context betekenen lagere geneesmiddelenprijzen een verhoging van de belastingen elders. Het houdbaarheidstekort, het EMU saldo en het 60.5% macrobeslag mogen er niet onder lijden.

Belang van de Overheid is niet gelijk aan het belang van de burger en het belang van de Overheid gaat voor. Legde Minister A Klink het de Eerste Kamer leden uit ten tijde van nieuwe wetgeving inzake grensoverschrijdend zorgverkeer; teveel Nederlanders gingen naar het buitenland voor noodzakelijke en planbare zorg. De Overheid 'verloor' te veel geld.

In Nederland wordt de burger van dit voorstel niet beter.

ANH JANSEN 24-10-2017 16:11
GVS herberekening en de WGP herschikking ondergraven dit initiatief voor de Buhne van deze ex Minister van VWS. Internationale farmaceutische bedrijven zijn specialisten in speltheorie. Weten hier wel raad mee.

1 markt van 450 miljoen inwoners. 1 beleid. 1 vergoeding. 1 toelating. 1 sociaal zorgsysteem.

Trusted Third Party Model.

Je moet als Overheid de bedrijven en ook de inwoners van een land. Laat het Macrobeslag van de NL Overheid maar flink dalen en laat het Houdbaarheidstekort van 2040 voor wat het is.

45% Macrobeslag is toekomstbestendig. De markt doet de rest.

De Duitsers laten zien hoe dat werkt. Al 70 jaar.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.