Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


24 jun

Ziekenhuis wil tweedehands medicijn voor kanker opnieuw voorschrijven

Tien ziekenhuizen testen of kankermedicijnen opnieuw uitgegeven kunnen worden als ze zijn teruggebracht. Dit zegt apotheker en onderzoeker Bart van den Bemt van de Sint Maartenskliniek en het Radboud UMC vandaag in NRC Handelsblad.

Tien ziekenhuizen testen of kankermedicijnen opnieuw uitgegeven kunnen worden als ze zijn teruggebracht. Dit zegt apotheker en onderzoeker Bart van den Bemt van de Sint Maartenskliniek en het Radboud UMC vandaag in NRC Handelsblad.

Marieke 25-06-2014 22:41
Dure oncolytica als tweedehands laten rouleren met enkel een thermochip. Absolute waanzin ten top.

De oplossing is heel simpel. Een 7 daagse verpakking en wekelijkse verstrekking door de apotheek. Hoe groot is het verspillingsrisico dan? Laat ze dat eerst maar eens onderzoeken.
ANH JANSEN 24-06-2014 21:08
Om de positie van de patiënt te versterken, om te zorgen dat zorgaanbieders meer doen om de kwaliteit transparant te maken, om te zorgen dat zorgaanbieders dan ook beloond worden met een contract omdat zij kunnen aantonen wat hun kwaliteit is. Dat zijn allemaal voorwaarden die we hebben meegenomen in de wet.

Lea Bouwmeester. PvdA.

Het zijn de verzekeraars die bepalen wat de uiteindelijke kwaliteit is die zij voor een bepaalde prijs gaan inkopen: prijs/kwaliteit verhouding. Lea ziet wat over het hoofd en dat de PvdA veel stemmen kosten.

We zien de inbreng van Marleen Barth in vertrouwen tegemoet.
ANH JANSEN 24-06-2014 21:04
Mevrouw Bouwmeester (PvdA):
Mevrouw Leijten stelt heel veel vragen in één, maar ik heb het idee dat zij een denkfout maakt. Mevrouw Leijten zegt namelijk dat de kwaliteitsstandaarden van de artsenvereniging leidend worden en dat de NZa daarop moet toetsen. Daar zeg ik heel hard nee tegen. Kwaliteit is niet iets wat alleen een arts besluit. Dat is juist de crux. Er moet wel veel meer openheid komen vanuit de arts, maar het gaat erom dat de subjectieve beleving en de ervaringen van de patiënt worden meegenomen. Het gaat om de synthese van deze twee vormen van informatie, waar je uiteindelijk iets aan hebt als patiënt:

--En waar koopt de verzekeraar dan op in? Prijs?
ANH JANSEN 24-06-2014 20:56
http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/detail.jsp?vj=2013-2014&nr=95&version=2

Volgens de PvdA heeft de wijziging van artikel 13 niet — ik zeg nadrukkelijk "niet" — als doel om de zorgverzekeraars meer macht te geven.

Lea Bouwmeester. PvdA. TK.

Wellicht kan Marleen Bart, de KNMP vice Voorzitter en EK lid e.a. toelichten?

Wat krom is recht praten is altijd leuk om te zien. Balletje, Balletje spelletje, In Nederland verboden, maar gedoogd in EK en TK.

De Kringloophandel mag de kosten in de zorg niet verhogen en meer regels moet worden gecompenseerd door daling van vergoeding per regel. Dat heeft E Schippers al gezegd.
henricop 24-06-2014 20:40
Creatief! 2 x meegeven 1x gebruiken en 2x declareren, Leidt alleen tot meer opbrengst Maartenskliniek. Dat is natuurlijk geen oplossing voor de exploderende kosten geneesmiddelen.
Juist VWS maakt problemen met haar budgetplafonds.
Schippers heeft met de afspraken in ziekenhuizen effectief de zorgverzekering teruggebracht tot het ziekenfonds voor iedereen. Budgetgrensbewaking, geen overschrijding mogelijk. 1%=1%

Misschien nog wat tips voor vd Bemt cs.
Terugwinnen cytostatica uit de plaszakken van Deventer en opnieuw verstrekken aan patienten.
Injecties meteen al eerlijk met 2 man verdelen onder het motto samen heb je er meer aan en anders verspilt een van ons toch de helft.
ANH JANSEN 24-06-2014 20:34
De Tweede Kamer heeft art 13 Zvw geschrapt. Tijdelijk uitstel voor de Eerste Lijn. Evaluatie per 2018 is al gedaan door Arno Rutte: als opbrengst lager is dan geraamd gaat ook de EL worden geschrapt.

Gezien de inbreng van de Minister zijn het de verzekeraars die over de kwaliteit zullen gaan. Prijs en Kwaliteit in 1 hand. Het ZiN met zijn Kwaliteitsinstituut heeft het nakijken. Lees wat zij zegt over de normen van zorgaanbieders: 'als we die gaan volgen stijgen de prijzen helemaal de pan uit!"

De Tweede Hands zorgmarkt is de markt waar de kansen liggen; zie het als innovatief zullen de verzekeraars zeggen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.