Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


23 sep

Apotheek Diaconessenhuis Leiden heeft medicijnautomaat in gebruik

De medicijnenautomaat van Apotheek Diaconessenhuis Leiden is in gebruikgenomen. Bestelde geneesmiddelen kunnen nu op ieder gewenst moment worden opgehaald. Het vernuftige apparaat heeft een prominente plaats gekregen in de hal van het ziekenhuis.

De medicijnenautomaat van Apotheek Diaconessenhuis Leiden is in gebruikgenomen. Bestelde geneesmiddelen kunnen nu op ieder gewenst moment worden opgehaald. Het vernuftige apparaat heeft een prominente plaats gekregen in de hal van het ziekenhuis.

Meijer Apeldoorn 24-09-2014 09:48
Stel: je bent consument en je hebt de keuze tussen een apotheek die elke werkdag open is tot 8 uur voor nieuwe recepten, afhalen,vragen handverkoop etc of eentje met een afhaalautomaat.
Welke kies je dan?
Helaas zijn apothekers anno 2014 nog steeds niet in staat de denken vanuit de consument.
De foto bij het rapport van de KNMP illustreert dat pijnlijk.
Van binnen naar buiten genomen. Met andere woorden de apotheker bekijkt de wereld vanachter zijn balie en niet vanuit het perspectief van zijn klant. Dat is vragen om problemen. Een bord met ruime openingstijden doet meer dan een prachtig insigne met een HKZ certificiering.
Kees zwaan 23-09-2014 22:19
'Toch is de automaat veel goedkoper als je je personeel naar huis stuurt!':
Inderdaad tzt komt er geen mens meer aan te pas, behalve de 'zorgconsument' dan.
In de tussentijd plof:-pil,-personeel,-enz.
henricop 23-09-2014 20:19
Toch is de automaat veel goedkoper als je je personeel naar huis stuurt!

Einde van verhaal is dat er alleen nog ophaalmuren zijn voor de herhaalhandel en de poliklinische apotheek voor de acute zorg.(zie ook advertentiebijlage van PW!)
10 jaar en we zijn daar.

Zorgverzekeraars gaan voor de laagste euroknaller. Mensen willen in deze crisistijd niet betalen voor open zijn tot 20.00 uur of uberhaupt personeel.
Meijer Apeldoorn 23-09-2014 20:11
Ik ken een apotheek die zes jaar geleden al zo'n ding had.
Vervolgens is ie bijna niet gebruikt omdat de apotheek elke dag tot 20.00 uur open is, en de klant/ patient er toch de voorkeur aan geeft persoonlijk te worden geholpen.
Anno 2014 is het plaatsen van zo' n robot dus een verkeerde beslissing en daarme weggegooid geld.
Dat krijg je ervan als ziekenhuis apothekers zich met de openbare farmacie gaan bemoeien, zonder de juiste expertise in huis te halen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.