Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


23 sep

Webcasts De toekomst van de zorg, een Nieuwezorg debat

Na een inleiding van Wim Groot, gezondheidseconoom, een debat tussen jonge politici ver de toekosmt van de zorg. georganiseerd door Nieuwezorg. De webcasts zijn een service van FarmaActueel® en zijn in alle browsers te zien

Na een inleiding van Wim Groot, gezondheidseconoom, een debat tussen jonge politici ver de toekosmt van de zorg. georganiseerd door Nieuwezorg. De webcasts zijn een service van FarmaActueel® en zijn in alle browsers te zien

ANH JANSEN 24-09-2014 18:42
Volgens rouwadvertenties in het NRC zijn onlangs 2 zeer belangrijke en invloedrijke apothekers overleden; PA van Zwieten en A vd Kuy. Zij hebben tijdens hun leven de intra- en extramurale farmacie een zeer grote dienst bewezen. De nascholingscursussen van PA van Zwieten waren een fenomeen.

Waar blijft de aandacht van de KNMP voor deze oud collegae?

Geen toekomst in de Nieuwezorg?
ANH JANSEN 24-09-2014 15:27
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/rapporten/2014/09/01/evaluatie-zorgverzekeringswet.html

KPMG Plexus. pg 91 Conclusie zorginkoopmarkt; er zijn aanwijzigingen dat er sprake is van disbalance ten faveure van zorgaanbieders!

Er is geen zichtbare disbalans tussen verzekerden en verzekeraars.

De motivering zelf lezen.

pg 92; Aanbevelingen; art 13 verder aan passen om de disbalance ten faveure van de zorgaanbieders te corrigeren.

Nieuwezorg? Mediq doet er verstandig aan om voorbeeld van Philips te volgen.
ANH JANSEN 24-09-2014 12:34
http://fd.nl/ondernemen/576643-1409/philips-zet-historische-maar-risicovolle-stap

De lichtdivisie wordt verkocht!

Gaat Mediq nu ook de Apotheken Nederland verkopen? En de Groothandel Nederland? Alle ballen op Mediq Direct?

Zou zomaar kunnen gezien de opstelling van de jonge politici en de bijdrage van Wim Groot.
ANH JANSEN 24-09-2014 12:31
Prima webcast. Gehouden in Gezondheidscentrum Tiel. Van Mediq. Prima bijdrage van Wim Groot. Waarom zijn de kosten van de zorg zo hoog in Nederland? Nederlanders gebruiken immers weinig zorg, weinig medicijnen, weinig naar het ziekenhuis, weinig naar de dokter?

Econoom Wim Groot weet antwoord: 'Omdat die medici zo belachelijk veel geld verdienen voor te lage productie tegen te lage kwaliteit'. Huisartsen en medisch specialisten worden nu in de vrij gekomen hoek geduwd waar voorheen de farmaceuten zaten.

Is er toekomst voor zorg in Gezondheidscentrum Tiel? 50% salaris vermindering? Dan wel. De apothekers zijn hen voorgegaan.

Gaat Mediq het voorbeeld van Philips volgen? Licht uit?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.