Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


22 okt

Marcel Kooij: Even bellen verhoogt therapietrouw

Bellen met de patiënt verhoogt de therapietrouw. Dat leidt tot het voorkómen van ziekenhuisopnames en bij bepaalde medicatie ook tot lager ziekteverzuim. Zo zorgen apothekers indirect dat zieke werknemers sneller herstellen en eerder aan het werk gaan. “Therapietrouw moeten we op een hoger niveau aankaarten. (FarmaMagazine)

Bellen met de patiënt verhoogt de therapietrouw. Dat leidt tot het voorkómen van ziekenhuisopnames en bij bepaalde medicatie ook tot lager ziekteverzuim. Zo zorgen apothekers indirect dat zieke werknemers sneller herstellen en eerder aan het werk gaan. “Therapietrouw moeten we op een hoger niveau aankaarten. (FarmaMagazine)

entrepeneur 23-10-2015 12:38
Iemand moet Marcel nog even wijzen op het volgende: geen extra activiteiten tenzij van te voren afgesproken is dat er door de zorgverzekeraar voor betaald wordt.
De huisartsen zijn meesters in dit spel en hebben er een wereld mee gewonnen.
ANH JANSEN 22-10-2015 21:02
Heeft Marcel Kooijman al gemerkt dat als je meer belt naar patiënten dan de gemiddelde beller je door de verzekeraars zal worden gestraft?

Maar als je meer betaalt voor een apotheek dan de gemiddelde prijs wordt je beloond met een zeer dankbare blik van de verkopende partij. Mits de prijs maar marktconform is. Prijspeil 2007.

Wat verzekeraars doen, kunnen apothekers toch ook? We doen niet aan inflatie en bevriezen de Apotheek Verkoop Prijzen.
ANH JANSEN 22-10-2015 18:40
http://www.zorgvisie.nl/Kwaliteit/Nieuws/2015/10/Michel-van-Schaik-Patient-schiet-geen-meter-op-met-MSB-2706790W/

40% van de bedden staan leeg. Overcapaciteit. 26 miljard euro. 20% te duur? Verspilling? 80/20 regel is overal van kracht. 5.2 miljard kan er zo af en dan moet de ingreep op de Dialyse nog komen; 6 miljard te duur!

Marcel Kooij e.a. weten wie te bellen om geld vrij te maken voor de Eerste lijn en voor de preventie en voor kostenreductie op de arbeidsmarkt en ziektegeld uitkeringen.

Waarom grijpen verzekeraars daar niet in? Wie heeft hier de echte regie in de zorg?
ANH JANSEN 22-10-2015 13:45
Therapietrouw projecten zijn preventie projecten. Daar heeft geen enkele verzekeraar in het huidige model belang bij. De ene investeert en de andere raapt de vruchten op.

Nederland is het enige land waar arbeid en zorg zijn gescheiden. 2 loketten, waarbij het zorgloket ook nog eens opgesplitst. Hele plan van Marcel Kooy is dan ook een plan voor het archief. Maar om dat te bewijzen heeft een andere promovendus weer een tijdelijk contract.

Beltarief? Abonnementstarief? Dat kan alleen bij 100% geïntegreerde verzekeraars. Zie voorbeeld Kaiser Permanente. 6 miljard ICT kostte het, maar dan heb je ook wat.
ANH JANSEN 22-10-2015 13:41
Ooit wil ik ook een apotheek bezitten. Wanneer, dat weet ik niet. Er verandert continu iets in de financiering van de apotheek, dus daar kan je nu niet op bouwen. Maar als apothekers net als de huisarts betaald worden in de vorm van een abonnementenstructuur, dan ontstaat er vanzelf weer ruimte om een apotheek te kopen.”

-Denk nu toch eens na. Zie de nieuwe contracteerronde, niet onderhandelbaar. Verdere verlaging van inkomsten, bedrijfsinkomsten!, wegens de uitlatingen van HB leden en Adviseurs dat de financiële problemen bij apotheken uit de wereld zijn; het dal is gepasseerd! Bestel de boot maar!

Het is een kopersmarkt dus en dat is niet voor niets! En dat blijft zo!
ANH JANSEN 22-10-2015 13:37
Ik merk dat een groeiende groep apothekers steeds meer voelt voor financiering van de apotheek op basis van een abonnementstructuur, net als bij de huisarts. In dat abonnement staan de eerste en tweede uitgifte helder omschreven. Daarnaast heeft de apotheker de ruimte om bepaalde groepen patiënten actief te benaderen voor begeleiding. Welke patiënten dat zijn, dat bepaal je als apotheker dan zelf.”
-En wat is nu het beleid en visie van Overheid en Verzekeraars in deze? Concurrentie en marktwerking gaan niet samen met abonnementstarief. Ook de artsen worden nu hierop gekort!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.