Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


22 mei

Stand van zaken Ranbaxy

Verschillende leden hebben de KNMP gevraagd naar de stand van zaken rondom de in opspraak geraakte generieke geneesmiddelen van fabrikant Ranbaxy. Via dit bericht brengt de KNMP u hiervan op de hoogte.
Verschillende leden hebben de KNMP gevraagd naar de stand van zaken rondom de in opspraak geraakte generieke geneesmiddelen van fabrikant Ranbaxy. Via dit bericht brengt de KNMP u hiervan op de hoogte.
apor 22-05-2014 15:19
Gaat weer lekker snel daar in Brussel. eind januari al gesprekken gevoerd en 22 mei nog steeds geen rapport. Krijgen ze per uur betaald om dat rapport te typen daar?
ANH JANSEN 22-05-2014 12:10
Fagron e.a. lopen nu binnen doordat zij kunnen vragen wat ze willen. Geen GVS voor ad hoc bereidingen en Doorgeleverde bereidingen. Winst van Arseus is ontploft door Fagron en Collegiale Bereider. Hoelang gaat dat nog duren? En zodra verzekeraars gaan ingrijpen, of VWS zelf, dan zijn de rapen gaar.

Heel dom en kortzichtig beleid van het 'eigenlijk'.

Waar is Wetgeving ook weer voor bedoeld?

1.8 miljard euro is er onderuitgeput bij de farmacie. Kon daar de Wet niet voor worden gehandhaafd?

Ondertussen zijn de winsten bij de verzekeraars nog harder gestegen dan die van Fagron et al.
ANH JANSEN 22-05-2014 12:07
"Eén optie is het strikt handhaven van de
Geneesmiddelenwet waardoor zowel de beschikbaarheid van voor de patiënt noodzakelijke geneesmiddelen als de kwaliteitsverbetering door een meer gecentraliseerde
productie, in de knel kunnen komen".

Onzin redenering. Niet iedere apotheek hoeft te bereiden. Per regio of per grote wijk kan 1 apotheek prima voorzien in de ad hoc en niet geregistreerde bereidingen. Tegen beste kwaliteit, die niet onderdoet voor die van de Fagrons van deze wereld.

De verzekeraars zullen daar wel voor moeten betalen. En dat willen ze niet.
factorfarma 22-05-2014 11:06
Er is al even wat meer bekend, nu de naam Ranbaxy inmiddels te zeer beschadigd lijkt te zijn, loopt er ook (juridische) zaak in India rondom de beoogde verkoop van Ranbaxy aan Sun Pharma.
Er zou namelijk met voorkennis gehandeld zijn.

Lees oa http://economictimes.indiatimes.com/industry/healthcare/biotech/pharmaceuticals/sc-asks-andhra-hc-to-decide-on-ranbaxy-sun-pharma-merger/articleshow/35429349.cms

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.