Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


22 mei

Zes prioriteiten van zorggebruikers voor herinrichten zorg

Een keuze voor mensgerichte zorg is een keuze voor meer kwaliteit en lagere kosten. Dat is de boodschap die klonk tijdens het debat ‘Het nieuwe zorglandschap vanuit patiëntenperspectief’. Dit debat was het slotstuk van een sectorbrede discussie die PharmaPartners en PinkRoccade Healthcare faciliteerden. Uit de discussie kwamen zes prioriteiten van patiënten naar voren voor het mensgericht inrichten van de zorg.

Een keuze voor mensgerichte zorg is een keuze voor meer kwaliteit en lagere kosten. Dat is de boodschap die klonk tijdens het debat ‘Het nieuwe zorglandschap vanuit patiëntenperspectief’. Dit debat was het slotstuk van een sectorbrede discussie die PharmaPartners en PinkRoccade Healthcare faciliteerden. Uit de discussie kwamen zes prioriteiten van patiënten naar voren voor het mensgericht inrichten van de zorg.

ANH JANSEN 24-05-2014 00:37
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/rapporten/2014/05/23/ouderen-van-de-toekomst.html

ICT centraal? Pharmapartners spreekt vanuit eigen positie en bekommert zich niet om degenen die die ICT moeten gaan gebruiken, als de door PP aangeboden ICT inderdaad daadwerkelijk gaat werken, 24/7. Vandaag geen contact mogelijk met Pharmacom Nieuw. Dat gaat zo niet werken.

Nivel zegt dan ook dat de bottom up benadering toch de meest verstandige is en om daar bij ook gebruik te maken van bewezen werkzame en bruikbare technologie.
ANH JANSEN 22-05-2014 16:01
Prima verhaal van PharmaPartners. Michael Porter wordt weer van stal gehaald. Ondertussen zijn Nederlandse experts al een stap verder; wijkverpleging moet mensen indelen in Zorgvraagzwaarte. Zorgzwaarte is achterhaald begrip.

Rijnkoepel is prima. Maar houdt geen rekening met de gewenste concurrentie. Sluit zorgaanbieders uit. Die kunnen de zorg goedkoper/doelmatiger leveren. Dat is blijkbaar niet de intentie. In beslotenheid is het veel gezelliger voor de uitverkorenen. Maar is de kwaliteit dan ook beter?

ICT centraal? Achmea zet de huisarts centraal. VWS zet in op de wijkverpleging. Systeemdynamisch model zet nog immer in op concurrentie en marktwerking.

ANH JANSEN 22-05-2014 14:06
http://www.knmp.nl/nieuws/algemeen/algemeen-nieuws-2014/minister-schippers-benadrukt-zorgverlenende-rol-apotheker

Zelf het jaarverslag lezen is beste wat leden en niet-leden van de KNMP kunnen doen. En het verslag van de BOF.

Dan wordt ook duidelijk waarom over punt 11 van de BOF geen overeenstemming met partijen kon worden bereikt; toekomstvisie voor de apothekers!

De KNMP zet iedereen weer op het verkeerde been.

Structurele bezuiniging van 500 miljoen per jaar op de farmacie is door VWS ingeboekt en dat heeft invloed op de toekomst van apothekers.

Lees ook de Achmea toekomstvisie. Die ziet de apotheker hoogstens als steunwieltje van de fiets van de huisarts.
ANH JANSEN 22-05-2014 12:19
Zvw begroting is 45 miljard euro. 25 miljard euro is voor de ziekenhuizen. Die mogen 4.5% groeien.

Extramurale farmacie is begroot op 5 miljard en moet krimpen met 500 miljoen per jaar. Staat in jaarverslag VWS. Sinds 2011 met 1.8 miljard euro. VWS vindt het jammer en opvallend dat krimp dit jaar lastiger aan het worden is.

Wat is hier slim aan? En kan het nog dommer?

4 miljoen digibeten. 4 miljoen on- en laaggeletterden. 80% van de kosten worden gemaakt door 20% van de mensen; bijna allemaal boven de 65 jaar.

PP moet stoppen met meepapagaaien met de externe experts van VWS en eigen verstand eens gaan gebruiken.
ANH JANSEN 22-05-2014 12:15
De heersende overtuiging in Nederland is dat zorgkwaliteit en zorgbeleving extra kosten met zich meebrengen. Het tegendeel is ook te beargumenteren: mensen die ‘in control’ zijn over hun eigen leven en beslissen welke zorg bij hen past, zijn mentaal (en­ wellicht fysiek) beter bestand tegen de te nemen drempels en beter in staat de ziekte een plek te geven in hun leven. Niet het zorgaanbod, maar de vraag van de patiënt is hierbij het uitgangspunt. Stuur op het slimmer inrichten van zorg gericht op betere zorguitkomsten, dan volgt kostenreductie vanzelf.

--PharmaPartners belonen op uitkomsten? Dan kan PP eens voelen hoe dat dan gaat. Die gaan failliet met de door hun geleverde uitkomsten.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.