Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


18 mei

Webcast Radar TV 18 mei: Medicijnvergoedingen eigen bereidingen

Veel consumenten denken goed verzekerd te zijn, maar moeten toch veel betalen voor medicijnen. Sinds maart worden er namelijk opeens vierhonderd op maat gemaakte medicijnen niet meer vergoed. Wat zijn de gevolgen en kun je hier iets tegen doen?

Veel consumenten denken goed verzekerd te zijn, maar moeten toch veel betalen voor medicijnen. Sinds maart worden er namelijk opeens vierhonderd op maat gemaakte medicijnen niet meer vergoed. Wat zijn de gevolgen en kun je hier iets tegen doen?

ANH JANSEN 21-05-2015 00:19
http://www.skipr.nl/actueel/id22488-vaker-wisselen-van-verzekeraar-moet-kunnen.html

Apotheker Imre van Tienen uit Alkmaar vertelde bij Radar dat hij veel vragen van patiënten krijgt over vergoedingen van geneesmiddelen. Van Tienen moet steeds weer uitleggen dat de verzekeraar bepaalt welke medicijnen worden vergoed, niet de apotheker. En hij kwam met pagina's van zijn groothandel met niet beschikbare preferente middelen. Daar gaat het dus niet om.
Al de geschrapte middelen waren sinds jaar en dag onderdeel van het basispakket. Dat is wettelijk vastgesteld en aan de verzekeraars opgelegd. Daar mogen zij niet aan morrelen en dat doen ze wel. Wisselen helpt daar niet tegen!
ANH JANSEN 18-05-2015 23:18
Ook de RADAR redactie heeft niet verder gekeken dan de neus lang was. Andre Rouvoet wordt op zijn blauwe ogen geloofd. De man is voorzitter van de koepel en kan niet namens zijn leden spreken. RADAR had een van de leden moeten laten opdraven. Nu verschuilen zij zich achter Andre Rouvoet en komen met de schrik vrij; per 1 juni voor een aantal middelen nog een machtigingprocedure, maar de rest is geschrapt; 100 miljoen euro extra winst kunnen zij bijboeken; wel in de premie berekend, maar niet hoeven uitkeren.
Chris Oomen op 17 april 2015 in de TK: verzekeraars doen aan ranzige zorginkoop.

Waarom niet Chris Oomen gevraagd?
ANH JANSEN 18-05-2015 23:16
Jammer dat de KNMP en de geïnterviewde apotheker niet wijzen op het harde feit dat al de geschrapte middelen sinds 2006 gewoon werden vergoed in het basispakket; alleen de declaratie ging via een ander ICT programma. Per 2014 zijn er de DB 'registraties' op de markt gekomen, dankzij de KNMP en zagen de verzekeraars wat al deze middelen nu kosten. Voor die tijd viel dat niet op. Nu wel. Maar in de premie van de basisverzekering zitten de kosten van deze middelen wel berekend! De verzekerden mochten er vanuit gaan dat deze middelen zouden worden vergoed. De eenzijdige wijziging door de verzekeraars is reden van wisseling van verzekeraar. Helaas hebben alle verzekeraars het pakket opgeschoond.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.