Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


17 nov

Zorgverzekering Menzis 2,6% duurder in 2016

Miljoenen polishouders krijgen een premiestijging van hun zorgpolis voor de kiezen. Menzis, met vooral verzekerden in het noorden en oosten van het land, waagt zich vandaag als eerste van de vier grote zorgverzekeraars naar buiten. Naar verluidt komt CZ (ruim 3 miljoen verzekerden) eveneens met een vergelijkbare premiestijging.

Miljoenen polishouders krijgen een premiestijging van hun zorgpolis voor de kiezen. Menzis, met vooral verzekerden in het noorden en oosten van het land, waagt zich vandaag als eerste van de vier grote zorgverzekeraars naar buiten. Naar verluidt komt CZ (ruim 3 miljoen verzekerden) eveneens met een vergelijkbare premiestijging.

ANH JANSEN 18-11-2015 22:52
Snap de redenering in geheel niet. Of is dit een heel sterk staaltje etiketje plakken; ben dit, dan moet je dat ook zijn?

Zelfs Minister Hans Hoogervorst gaf toe dat het de banken en verzekeraars waren geweest die dit systeemmodel hebben doorgedrukt! Vergis je niet in de macht van de financiële sector! Heb zelf op het museumplein gestaan met 8.000 artsen en 1 andere apotheker; Jos van Dalen. Die was de voorstander namens 2000 min 1. Die ene was ik! Gebrek aan wijsheid en maatschappelijk vernuft zit dan niet aan deze kant.

EK en TK zijn en worden gewoon buitenspel gezet. We zijn dan ook een getrapte parlementaire democratie! Met een Koning om het af te maken!
Marieke 18-11-2015 21:51
@collega ANH Jansen: Het getuigt van een gebrek aan wijsheid en maatschappelijk vernuft om te zeggen dat niet de TK en EK het huidige beleid hebben bepaald. Zeker omdat het zeer aannemelijk is dat u zelf op de partij gestemd heeft die het huidige beleid heeft geïnitieerd en de belangen van financiële sector centraal stelt.
ANH JANSEN 17-11-2015 22:53
Nationalisatie kan niet meer. Dat had gemoeten voor 2016. Nu vervallen de opgepotte ziekenfondspremies uit de jaren voor 2006 aan de private verzekeraars. Ze wilden dit per 2016 aan hun aandeelhouders uitkeren, maar daar heeft de Tweede Kamer voor 1 jaar een stokje voor gestoken. Dat staat te gebeuren per 2017. De Minister heeft immers aangegeven het winstoogmerk van verzekeraars te zien als een stimulans om doelmatig zorg in te kopen en een winstuitkering doet die prikkel versterken.

De financiële sector zit aan het stuur in Nederland. Niet de TK en niet de EK. Ook Buurtzorg/DSW kan het tij niet keren.
schuiringa 17-11-2015 14:06
Verzekeren is risicoloos zakkenvullen.

Schipper nationaliseer deze bende. Dan gaat de prijs wel naar beneden en/of het vergoedingenpakket neemt toe.

Zie de e4igenbereidingen van de apotheek die nu gesloopt worden. Hiermee worden weer veel mensen gedupeerd.

Big Pharma lobby succesvol: alternatieven van eigen bereidingen zijn peperduur.
ANH JANSEN 17-11-2015 13:27
Spelletje van de Minister wordt een beetje sleets. De verzekeraars spelen het spel doodleuk mee zolang het kan; begroting en raming voor het nieuwe jaar wordt gemaakt door VWS, CPB en de verzekeraars. Iedere keer stellen zij dat het eigenlijk niet uit kan en laten de Minister zeggen dat de premie met 100 euro per jaar omhoog moet. En ieder jaar blijkt dat mee te vallen. Onzin natuurlijk als het je het door hebt. Ieder jaar maken de verzekeraars nog steeds meer winst! Kat op spek binden zegt men onder het volk; dan krijg je dit.
ANH JANSEN 17-11-2015 13:07
Enige methode om dit doorseinen en afbakenen van marktaandelen te stoppen is er een show van te maken. Een soort Polis of Holland show.

Alle verzekeraars moeten vooraf hun premies en polisvoorwaarden, inclusief wat zij als marktconform beschouwen, afgeven aan de Notaris en die presenteert dan een avondvullend TV programma op alle zenders! NPO en Commercieel.

En dan ook een prognose vooraf en een evaluatie achteraf!
ANH JANSEN 17-11-2015 13:02
Blijft verbazen dat de NZa hier niet ingrijpt. Dit is heel sterk staaltje doorseinen van wat mogelijk is. De eerste is DSW. Restitutie verzekeraar op zijn Nederlands. Heeft lagere premie dan In Natura. Restitutie van gemaakte kosten is altijd risico voor de verzekeraar, tenzij deze de vergoeding aftopt tot wat hij normaal vindt. DSW heeft zelf geen In Natura, maar gaat uit van het verleden en geeft daar een klap op. Wat is de marktconforme vergoeding van DSW? Weet je dat als verzekerde voordat je de polis afsluit? Of als je de zorg gaat afnemen? Bij gecontracteerd of niet gecontracteerd?

NPCF en NZa geven hier niet thuis en de Minister blijft maar staren in haar Goodie Bag: meer, meer!
entrepeneur 17-11-2015 09:57
Wat zal het zijn? Dankzij de scherpe concurrentie krijgt de verzekerde de laagste prijs óf door elkaar te vooraf te informeren krijgt de verzekeraar het hoogste rendement....

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.