Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


17 nov

Op zoek naar de beste bekostiging voor farmaceutische zorg

3 oktober 2014 vond het najaarssymposium plaats van Clearing House Apothekers (CHA), ten kantore van CHA in Den Haag. Leidend thema: de toekomstige bekostiging van de farmaceutische zorg. Martin Favié (BOGIN) nam de rol van dagvoorzitter op zich. (FarmaMagazine)

3 oktober 2014 vond het najaarssymposium plaats van Clearing House Apothekers (CHA), ten kantore van CHA in Den Haag. Leidend thema: de toekomstige bekostiging van de farmaceutische zorg. Martin Favié (BOGIN) nam de rol van dagvoorzitter op zich. (FarmaMagazine)

ANH JANSEN 17-11-2014 20:24
http://vvddelft.nl/nieuws/2014/09/26/vvd-motie-quotnieuwe-aanbieders-in-de-zorg-quot-aangenomen

Bart Smals is zeer actief binnen de VVD. Hij zou dan toch moeten weten wat er allemaal speelt.

De VVD Delft neemt een motie aan om te onderzoeken of kleine aanbieders 3 jaar zonder inkomsten kunnen.

Hoeveel VVD'ers zijn er actief binnen de KNMP? En kunnen PvdA'ers binnen de Regering zich afzetten tegen de VVD en tegen het RegeerAkkoord?

Bart Smals heeft het RegeerAkkoord niet begrepen.

Kan de apotheek van Bart Smals 3 jaar zonder inkomsten?

Hij gaat dit nu onderzoeken......Vraag het Rik vd M zou ik zeggen.
ANH JANSEN 17-11-2014 20:05
Service Apotheek Nederland bekostigt volgens het PW een promovendus die voortbouwt op het werk van Anne L. Apothekers zonder drop. Apothekers gevestigd in huisartsenpraktijken, zonder apotheek. Geneesmiddelen komen van elders.

Service Apotheken betalen ruim 20.000 euro per jaar aan hun eigen ondergang. Wetenschappelijk onderzoek. Promovendi. Fundamenteel onderzoek. Uniek in de wereld. Dubbel signaal richting verzekeraars; de tarieven zijn nog altijd te hoog en apothekers vinden graag het wiel voor anderen uit.

Deens model is het model waarnaar Service Apotheek moet streven. Bewezen effectief. Met behoud van de apotheken en behoud van combinatie advies, zorg en distributie.
ANH JANSEN 17-11-2014 20:01
http://www.kpmg.com/Global/en/IssuesAndInsights/ArticlesPublications/contracting-value/Documents/contracting-value-v8.pdf

KPMG Plexus is ook aan het rondkijken. Marktwerking, concurrentie en uitkomsten. Blijft appels en peren vergelijken en vergeet dat Geisinger system in Nederland onmogelijk is wegens de gevraagde prijs. En KPMG Plexus blijft voorbeelden aanhalen uit Engeland, NHS model. Heel vreemd of KPMG Plexus snapt het zelf niet meer.

Per 2016 is er geen weg terug meer en blijft KPMG Plexus haar eigen verdienmodel behouden; systeemmodel Zorgstelsel 2006. Prima voor consultants. Wat een uitkomst.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.