Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


17 jun

NZa-top treedt terug na ophef over reiskosten

De bestuursleden van de Raad van Bestuur van Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben hun functie in het belang van de NZa' ter beschikking gesteld. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) respecteert dat besluit en heeft het tweetal uit hun functie ontheven, meldt het ministerie van VWS. (Volkskrant)

De bestuursleden van de Raad van Bestuur van Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben hun functie in het belang van de NZa' ter beschikking gesteld. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) respecteert dat besluit en heeft het tweetal uit hun functie ontheven, meldt het ministerie van VWS. (Volkskrant)

schuiringa 19-06-2014 12:50
De KNMP/WSO,LOA dient per direct alle contacten met het Apollonetwerk op te zeggen.

Wie met pek omgaat wordt besmeurd.

Dit wordt de volgende parlementaire enquete.
Meijer Apeldoorn 18-06-2014 22:02
Nee hoor, in de politiek is dit: business as usual.
Moraal en moreel besef zijn alleen maar lastige en overbodige sentimenten.
Vergelijk het maar met de KNMP : als je de Alexanderstraat binnenkomt in een officiele functie weet je het ook ineens beter.
Ernstige en bekende bijwerking van het zitten op pluche.
schuiringa 18-06-2014 21:40
Twee zaken;

Ten eerste gingen bij de uitstapjes van het Apollonetwerk ook hoge ambtenaren mee. Die werden op dezelfde manier omgekocht/betaald als Langejan.
De top van het Ministerie wist dus van deze corruptie. We mogen er van uitgaan dat deze corruptie is gemeld aan Schipper.

De Heer Langejan had een vriendin in de NZA organisatie.
Gouden regel in het bedrijfsleven : indien de baas een vriendin in de organisatie heeft, gaat of de vriendin weg of de baas vertrekt.


Ik denk dat Minister Schipper weg moet als minister van VWS.

Zowel Schipper als Langejan ontberen een moreel kompas.
Meijer Apeldoorn 17-06-2014 23:20
Daarom is er maximale druk uitgeoefend op de bestuurders.
Als de tweede kamer vragen was gaan stellen over deze Heren was Schippers, als verantwoordelijk minister ernstig in de problemen gekomen.
Politiek niet wenselijk en dus stappen de Heren op met de toezegging dat hun toekomst verzekerd is.
Gelukkig kent Nederland geen corruptie.
henricop 17-06-2014 20:15
Langejan mag 1 jaar klusjes doen voor VWS. opvolger H Hurts? Kan maar zo.
Hoe is het mogelijk dat een fraudeur mag aanblijven? Weet hij dingen van Schippers die wij niet mogen weten?

Parlementaire enquete!

Dit heeft ook gevolgen voor alle Zelfstandige Bestuursorganen. Allen onder toezicht van ministers.
Is onzuiver. NZa moet ook VWS kunnen terugfluiten. Dus geef ze een raad van toezicht of commissarissen
ANH JANSEN 17-06-2014 20:11
http://www.oge.gov/Topics/Gifts-and-Payments/Invitations-from-Outside-Sources/

ZN/ZN-leden, VWS, KPMG Plexus, Boer en Zo en noem maar op willen toch zo graag de USA als gidsland?

Waarom dan ook niet de ethische normen van de USA Overheid tav hun eigen ambtenaren en politici overnemen?

En zo ook hun regels voor omgaan met extern in te huren expertise met bijbehorende clausules en omgaan met wachttijd na vertrek uit overheidsdienst.

Dubbele petten? Driedubbele petten? Not done.

The Economist adviseert dan ook het NHS systeem te handhaven! The Economist, liberaal tot in de nietjes.

Beter voorkomen dan terug te treden.
ANH JANSEN 17-06-2014 20:00
http://www.nza.nl/104107/141819/20100419_Huisarts_in_Praktijk_-_interview_Theo_Langejan.pdf

De Minister had kunnen weten wat zij binnenhaalde met de benoeming van Theo Langejan als voorzitter van de NZa.

Lees dit interview en noteer hoe Theo omgaat met beloftes en erewoorden en waarom hij bij de Overheid ging werken ipv voor een verzekeraar.

Dan moet je niet vreemd opkijken als zo'n man ingaat op allerlei aanbiedingen; meepikken wat er mee te pikken valt; je werkt toch niet voor een verzekeraar, The Firm?
ANH JANSEN 17-06-2014 19:57
http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=67651

Koop die krant.

De marktmeester van de zorg lijkt zich niet te houden aan de eisen die gesteld mogen worden aan zo'n instelling. De markt lijkt een begeerlijke omstandigheid voor het doen van dingen die niet kunnen.

Een van de meest opvallende dingen bij die verhoren is de al of niet gespeelde naïviteit ten aanzien van eigen (wan)beleid. Bestuurders die beslissen over miljoenen euro's lijken onschuldig als een kind bij een confrontatie met blunders die ze hebben begaan. De markt lijkt mensen te trekken met minder oog voor het publieke belang dan voor het privé-belang.

--Meer Friezen in Den Haag. Laat ze maar komen.
ANH JANSEN 17-06-2014 18:42
Ingangsdatum
Zorgverzekeraars pleiten ervoor dat de parlementaire besluitvorming tijdig wordt afgerond. Zekerheid vóór 1 oktober 2014 is nodig zodat de wijziging van artikel 13 kan worden meegenomen bij de zorgpolissen voor het jaar 2015. Hier is ook vanuit gegaan in de bestuurlijke akkoorden die zijn gemaakt in de curatieve zorg. Mocht deze wetswijziging ingaan per 2016, dan wijzen wij u erop dat dat de mogelijkheden voor kostenbeheersing in 2015 onder druk kan zetten.

--Persbericht en brief aan de Tweede Kamer zelf lezen.

ZN en ZN-leden zien hun kansen voor het grijpen liggen nu de NZa van het toneel verdwenen is. Doorpakken dus is het motto van ZN/ZN-leden.

Timing is alles.
ANH JANSEN 17-06-2014 18:40
https://www.zn.nl/nieuws/zn-nieuws/nieuwsbericht/?newsId=a7d7085e-26c7-4374-9752-d659318f5930

Zorgverzekeraars voorstander aanpassing artikel 13

Transparantie voor naturapolis
Zoals de amendementen nu geformuleerd zijn, lijken deze ook van toepassing op alle polissen, inclusief restitutiepolissen. Wij achten dit noodzakelijk noch proportioneel en vragen u dringend om aanpassing,

Keuze in zorgpolissen
Waar de afgelopen jaren werd gezegd dat zorgverzekeringspolissen teveel op elkaar zouden lijken, is de winst voor verzekerden dat zij door de aanpassing van artikel 13 meer keuzevrijheid krijgen en kunnen kiezen uit verschillende zorgverzekeringspolissen.
ANH JANSEN 17-06-2014 18:37
Wellicht kan Theo Langejan doorschuiven naar deze functie:

Guido van Woerkom trekt zich terug als Nationale ombudsman, meldt de NOS op basis van het ANP. In een brief aan Tweede Kamer-voorzitter Anouchka van Miltenburg schrijft Van Woerkom dat de functie van Nationale ombudsman boven elke twijfel verheven moet zijn. “Dat is thans niet het geval”, concludeert hij.

--Maar dan wel in concurrentie met Eithel Homan. Zo werkt dat toch in Nederland?
ANH JANSEN 17-06-2014 17:33
En bedenk ook even de berichtgeving in het NRC dat de NZa voorzitter naast zijn functie als NZa voorzitter ook adviseur was van PwC. Kan dat zomaar? Wat doet PwC? Welke kennis heeft de NZa en hoe komt zij eraan? Wat is de functie van de NZa? En hoe zit het met de dubbele en driedubbele functies van andere medewerkers van de NZa?

Hoe zit het met de U-bocht NZa'ers? Pre Vutters, 'vrijwillig' afgevloeide NZa'ers die middels langdurige contracten toch arbeid verrichten voor de NZa?

Denk dat er meer aan de hand is bij de NZa.

En hoe is het dan bij de ACM? AFM? DNB? ..........

WOBben dan maar?
ANH JANSEN 17-06-2014 17:20
Op deze manier wordt een mogelijke onderschrijding van de begroting van de NZa wel voorkomen. Afvloeiingsregelingen zullen voortreffelijk zijn.

De heren herkennen zich niet in de berichtgeving. Laat de stukken dan maar zien. En laat de werkwijze van de NZa intern maar zien. Wachttijd voor vertrekkende NZa medewerkers alvorens zij hun kennis te gelde mogen maken? Inhuur externe 'experts' die en de NZa adviseren aan de hand van interne informatie en vervolgens 180 graden draaien en de aldus verkregen kennis buiten de NZa te gelde maken?

De rot begint bij de kop en is bij de NZa al verder gevorderd dan de burgers lief is.
Marieke 17-06-2014 14:24
Een corrupte ambtenaar, wat is het nieuws?

De gecorrumpeerde ambtenarij is inmiddels allang een politieke grootmacht geworden.

Bureaucratie is NL's grootste economische sector. Afschaffen van de corruptie kost in NL te veel banen en wie kan daar nu voor zijn.


adiyaman 17-06-2014 13:02
Dr. Eitel Homan

studierte Mathematik an der Universität Leiden und promovierte aus Ökonomie an der Erasmus Universität Rotterdam. Von 1999 bis 2006 war er Direktor der Aufsichtsbehörde der Niederländische Krankenkasse (CTZ). Seit der Gründung der NZa (Behörde für das Gesundheitswesen) im Jahr 2006 ist er einer der drei Vorstandmitglieder.

http://www.hauptverband.at/portal27/portal/hvbportal/content/contentWindow?action=2&viewmode=content&contentid=10007.695717


schuiringa 17-06-2014 12:12
Schippers moet als eindverantwoordelijke ook weg.
entrepeneur 17-06-2014 11:51
Goh, de instantie met de meeste marktmacht maakt misbruik...

Gelukkig gaat Edith haar eigen vlees keuren.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.