Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


17 mrt

Radar TV: Apotheekbereidingen niet meer vergoed

KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent gaf een reactie namens de beroepsgroep. Ook Apotheker Paul Lebbink vertelt uit de praktijk. Het onderwerp begint na 43 seconden.

KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent gaf een reactie namens de beroepsgroep. Ook Apotheker Paul Lebbink vertelt uit de praktijk. Het onderwerp begint na 43 seconden.

schuiringa 18-03-2015 15:17
Hoeveel tijd is de Heer Klein Nulent kwijt met zijn werk als voorzitter van de KNMP? Volgens mij heeft hij een fulltime baan.

Er is een formule bedacht naar aanleiding van de bezetting van de oude structuur. Dit is wellicht aan herziening toe.

When you pay peanuts people act like monkey's.

Wellicht kan GKN zijn uren gedurende twee maanden bijhouden.

Uiteraard geldt dit ook voor de andere bestuurders.
ANH JANSEN 17-03-2015 18:22
http://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen/details?id=2015A01035

AO Geneesmiddelenbeleid, 14.30 tot 18.00. Laatste puntje is bespreking nog te ontvangen brief of stukken mbt 400 tal niet vergoede geneesmiddelen.

De juridische blik is nog steeds welkom en noodzakelijk. Nieuwe geneesmiddelen worden begroot in de raming voor het nieuwe jaar. Die meerprijs zit in de premie verwerkt. Is geen risico voor verzekeraars. Prijsval van ex patent middelen zijn voor de verzekeraar. Is voordeel voor de verzekeraar. Vandaar achterdeur beleid.

Financiƫle nadelen voor de verzekerden en de voordelen voor de verzekeraar? Wat zou daar nu mis mee zijn?
Opschonen dus per 2016
henricop 17-03-2015 17:56
Daar zijn de polisvoorwaarden op ingericht. Er komen in een jaar ook geneesmiddelen bij. Daklinza bijvoorbeeld per 1 maart.
De DB hebben zichElf de das omgedaan door de prijzen die ze vragen. En ze slepen ons mee.
Noteer maar vast: 2015 laatste bereidingsjaar.
KNMP kan LNA waterhoofd sluiten en laten afvloeien. Volgend jaar kan de contributie naar beneden.
ANH JANSEN 17-03-2015 16:57
Mondeling hebben verzekeraars aan RADARTV laten weten de doorgehaalde middelen nog wel te vergoeden. Vooralsnog hebben de apotheekhoudenden en de verzekerden daarvan nog helemaal niets schriftelijk mogen ontvangen.

Dus moeten de verzekerden contant betalen en zelf e.a. maar zien te regelen met hun verzekeraar.

Laat een jurist hier nog maar eens naar kijken. De niet geregistreerde middelen zijn middels een convenant dus wel geregistreerd en worden al jaren vergoed. Zijn verrekend in de nominale premie en verzekerden mogen verwachten dat zij ook in 2015 nog werden vergoed.

Maar dat hoor je GKN en PL niet zeggen.
ANH JANSEN 17-03-2015 16:54
Tja. als je begint te vertellen dat je deze ingreep wel had verwacht, maar dat je in een informeel overleg had begrepen dat de verzekeraars, Menzis en VGZ, voor 2015 vooralsnog geen plannen hadden, maar dat per 1 maart wel doordrukken, wekt het geen verbazing dat verzekeraars zich niet vertonen bij RadarTV. Paul L zegt dat verzekeraars het recht hebben om niet geregistreerde middelen niet te vergoeden. Zonder nuancering. Zonder slag om de arm. Pats. Pats. Pats.

Neem volgende keer een jurist mee en laat je door een communicatie bureau instrueren; en altijd eerst controleren wie er verschijnen. Nu is het beeld dat die apothekers voor eigen parochie preken en omzetverlies vrezen.
henricop 17-03-2015 16:34
Mooie actie van KNMP. ....
Ze hadden dus al de informatie, was dus geen verrassing.
Kritiek is ook niet heel groot van KNMP op ZN klonen verhaal, maar ze gaan het oplossen....

Volgende week zijn er 3 producten op J gezet. Dat noemen wij thuis bakzeil halen.
Radar zal volgende week zeggen dat het niets is.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.