Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


16 mei

Kamerbrief over overheveling specialistische geneesmiddelen 2015

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer over de voorgenomen overheveling van specialistische geneesmiddelen per 1 januari 2015.

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer over de voorgenomen overheveling van specialistische geneesmiddelen per 1 januari 2015.

ANH JANSEN 17-05-2014 16:10
De opvallendste bevindingen waren te vinden bij een subsidieregeling die is bedoeld voor bedrijven die zich willen beschermen tegen criminelen. Seksshops en coffeeshops, waaronder het befaamde Amsterdamse sekstheater Casa Rosso, maakten er gebruik van. Een islamitische stichting die volgens de AIVD betrokken zou zijn bij terreur, kreeg uit dezelfde regeling 10.250 euro.

--Laat de KNMP dus maar een subsidie aanvragen voor de hele beroepsgroep ter bescherming tegen verzekeraars.

Met de UZI passen kan dan worden gepind; per UZI pas 250.000 euro. Wordt eindelijk het EPD/LSP systeem ook eens de andere kant uit benut: wordt de Overheid leeggetrokken ipv de apotheek.

ANH JANSEN 17-05-2014 16:04
Beheersing van de zorgkosten. Vooral de aandacht daarop blijven vestigen en vooral de verspilling aan medicijnen.

Waarom?

http://www.nrc.nl/nieuws/2014/05/17/rijk-weet-niet-of-ontvangers-van-subsidies-wel-deugen/

De overheid kan ook niet zeggen hoeveel zij jaarlijks aan subsidies verstrekt. Het ministerie van Financiën verwijst naar de begrotingen van de afzonderlijke departementen. Die zijn echter niet altijd volledig. Het totaalbedrag aan subsidies zou kunnen optellen tot 6 miljard euro, maar het ministerie kan dit niet bevestigen.

--
henricop 17-05-2014 12:06
Helaas weinig nieuws over de NOAC's in de brief.
Als je de cijfers opzoekt zie je dat NOAC's in 2013
12 miljoen euro hebben gekost. (Gipdatabank.nl)
Nederlandse artsen kiezen massal voor het onveiligste middel dabigatran. Onbestaanbaar dat het bastaard kind Huib van Hugo H en Schippers dit op zijn geweten mag hebben. Daar moet de korting nog vanaf.

Er zijn zeker geen 10-tallen miljoene korting mee gemoeid zoals Medisch Contact ons wil doen geloven! Vast ook al onderdeel van de VWS agitprop machinerie.
ANH JANSEN 16-05-2014 10:17
in aanmer-king om gepast gebruik-afspraken te maken: Immunoglobulinen, Hematopoieti-sche groeifactoren (waaronder Epoëtines), Multiple Sclerose-middelen, Weesge-neesmiddelen, Pulmonale Arteriële Hypertensie (PAH)-middelen, Hepatitis C mid-delen, HIV-remmers, Intraveneuze antibiotica, IJzerchelerende middelen, Immu-nosuppresiva bij orgaantransplantatie en middelen bij osteoperose/ hyperparathy-roide.

Gaat om gepast gebruik. Newspeak. Volume en kosten moeten omlaag en mogelijk dat de kwaliteit verbetert. Dat is van later zorg voor VWS. Zegt genoeg over prioriteitsstelling van VWS.
ANH JANSEN 16-05-2014 10:12
Uitstel, geen afstel. 30 miljoen plus de nieuwe oncolytica per 2015. De rest volgt in 2016. Significant ziet dan geen problemen meer. Medicatie overdracht middels EPD/LSP en de KNMP oefent genoeg druk uit op de apothekers om verzekerden vrijwillig te laten optinnen op straffe van financiele malus. UZI passen geregeld? Neen. Financiering geregeld? Neen. Werkt het? Neen.

Budgettair is overheveling schot in de roos voor VWS. Idem EPD/LSP. Dagelijks de schadelast te monitoren middels de digitale loper. Heeft met zorg niets te maken.

Geen wonder dat de BOF geen toekomstvisie voor de extramurale farmacie kon uitbrengen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.