Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


15 nov

Net wakker

Wij staren enige minuten in stilte naar de enorme wand pillen, poeders en drankjes. Vergeleken met de discrete systemen bij apothekers heeft die iets ongegeneerds.(NRC Handelsblad)

Wij staren enige minuten in stilte naar de enorme wand pillen, poeders en drankjes. Vergeleken met de discrete systemen bij apothekers heeft die iets ongegeneerds.(NRC Handelsblad)

ANH JANSEN 17-11-2014 16:23
De Meerjarenagenda 2014 is, op advies van de Adviescommissie Kwaliteit van Zorginstituut Nederland, gebaseerd op de lijst van PGtop. De onderwerpen van PGtop zijn aangedragen vanuit de achterbannen van drie koepels van patiënten- en cliëntenorganisaties: Ieder(in), LPGGz en NPCF.

--Geen Zorgverzekeraars Nederland, Geen leden van Zorgverzekeraars Nederland, geen niet-leden van Zorgverzekeraars Nederland.

Zo kennen we Nederland weer. ZiNL is OnZiNL. De financiële elite blijft bepalen wat het mag kosten en wat de burger, Job de Leeuw, ervoor terug krijgt.
ANH JANSEN 17-11-2014 16:11
Nog een partij die niet wakker te krijgen is; de politiek/ambtenarij.

Via Zorgvisie.

Zorginstituut heeft geen macht over zorgverzekeraars
Zorginstituut heeft geen macht over...

Doorzettingsmacht geldt niet bij zorgverzekeraars

ZiNL en onderdeel Kwaliteitsinstituut.

http://www.zorginstituutnederland.nl/kwaliteit/meerjarenagenda/onderwerpen

Doorzettingsmacht

De Meerjarenagenda staat genoemd in de Zorgverzekeringswet en heeft daarmee een juridische basis. Indien partijen hun afspraken niet nakomen, heeft Zorginstituut Nederland de mogelijkheid om doorzettingsmacht uit te oefenen.

ANH JANSEN 17-11-2014 11:42
Zelfmanagement en educatie van de patiënt? Opgedrongen en verplicht om als patiënt het zelf maar zien te rooien? Dagprijzen, profielen en Chinese prijzen voor Nederlandse leveranciers dwingen patiënten naar Directe leveringen, postorderaars e.d. Meter kapot? Toch maar proberen bij de eigen apotheek. Afwijkingen? Controle van de meter?

DVN kijkt naar de verkeerde criteria om verkeerde redenen.

En de Eerste Lijn kan het alsnog opknappen. Per 2015 niet meer.
ANH JANSEN 17-11-2014 11:39
De DVN heeft nog wat slaap tekort;

http://www.skipr.nl/actueel/id20416-diabetesvereniging-kiest-voorkeursverzekeraars.html

De geselecteerde zorgverzekeraars zijn Achmea-label Zilveren Kruis, CZ en OHRA -

hen beoordeeld op voor de diabetespatiënt belangrijke onderwerpen”, licht King de selectie toe. “Bijvoorbeeld het vergroten van de kwaliteit van de eerstelijns diabeteszorg, het bevorderen van zelfmanagement en de educatie van patiënten. Natuurlijk horen daar ook passende vergoedingen en kortingen in de aanvullende verzekeringen bij.”

--Laat dit nu juist de 2 zijn die alle Diabetesmiddelen uit de Eerste lijn halen of hebben gehaald. Zelfmanagement opgedrongen?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.