Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


15 sep

XVI Volksgezondheid, Welzijn en Sport Rijksbegroting 2016

De begroting van Minister Schippers: Kwaliteitsimpuls apothekers pag 46, Subsidieregeling apotherekersassistenten pag 68, Apothekersopelidingen Pag 38, Uitgaven extramurale farmaceutische hulp 4,5 Milj Pag 181.

De begroting van Minister Schippers: Kwaliteitsimpuls apothekers pag 46, Subsidieregeling apotherekersassistenten pag 68, Apothekersopelidingen Pag 38, Uitgaven extramurale farmaceutische hulp 4,5 Milj Pag 181.

henricop 15-09-2015 20:35
2,,6 miljoen om zorgvelrener te worden en aggressie te omdergaan. Dank u minister! Goede ruil 187 mio minder uitgeven en 2,6 mio terugkrijgen.

Ook de hulpmiddelzorg zit in zwaar weer! Dit jaar zullen aanbestedingen van zorgklonen weer tot forse omzetdalingen leiden op hoorzorg stoma etc. Veel audiciens gaan het loodje leggen en ook de resten van Mediq hebben in 2016 grote problemen te verwachten. Na de apotheek is nu de hulpmiddelleverancier de sjaak.
Daarna volgen ooit ziekenhuizen, GGZ en .... Alleen de huisarts is onaantastbaar in dit stelsel
ANH JANSEN 15-09-2015 19:12
Schippers in begroting: 'Succesvol geneesmiddelenbeleid'

In de Miljoenenota 2016 staat dat het ministerie van VWS dit jaar weer rekent op een meevaller van € 187 miljoen vanwege lagere kosten voor geneesmiddelen. Het verschil bij de uitgaven voor geneesmiddelen wordt vooral veroorzaakt door een minder dan verwachte volumegroei en het uit patent lopen van medicijnen.

--Het PW! Wellicht kan de KNMP die 2.6miljoen eens besteden aan de competentie ontwikkeling van zichzelf?
Wat is dit nu voor verslaglegging? Geen enkele sector heeft ingeleverd op de toegestane hoeveelheid, behalve de apothekers en de KNMP is daar trots op!
ANH JANSEN 15-09-2015 18:53
De neerwaartse bijstelling bij de uitgaven voor genees- en hulpmiddelen betreft meevallers bij de geneesmiddelen (€ 187 miljoen) en de hulpmid-delen (€ 81 miljoen).Het verschil bij de uitgaven voor geneesmiddelen wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de groei in het geneesmiddelengebruik lager uitvalt dan waarmee in de raming rekening werd gehouden, als gevolg van o.a. lagere volumegroei, uit patent lopen van geneesmiddelen en succesvol gevoerd preferentiebeleid.

-pagina 146. De onderschrijding van het toegestane budget wordt doodleuk doorgerekend en doorgeëxtrapoleerd naar de komende jaren.
ANH JANSEN 15-09-2015 18:46
Voor 2016 is een bedrag van € 2,9 miljoen beschikbaar voor een subsidie aan de KNMP voor een stimuleringsprogramma ten behoeve van de competentieontwikkeling van openbaar apothekers op de gewenste gebieden te organiseren.

In het Bestuurlijk overleg Farmacie is het belang van de rol van de apotheker als zorgverlener benadrukt. Om de huidige generatie openbaar apothekers, net als de nieuwe generatie openbaar apothekers, klaar te stomen voor de veranderingen in het beroep en te borgen dat zij bekwaam zijn en blijven in het verlenen van farmaceutische patiëntenzorg.

2,6 miljoen? Is dat een teken dat wij al ontzettend goed zijn? Wat moet je verder nog met 2.6 miljn?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.