Ons laatste Nieuws
15 jul
Apothekersassistenten belaagd door agressieve klanten
Bijna de helft van de apothekersassistenten heeft wekelijks of zelfs dagelijks te maken met agressieve patiënten. Ze worden uitgemaakt voor dieven en zakkenvullers en krijgen zelfs medicijnen naar hun hoofd geslingerd. Volgens de KNMP zijn klanten boos omdat ze moeten betalen voor uitleg over nieuwe medicijnen. (NOS)
Bijna de helft van de apothekersassistenten heeft wekelijks of zelfs dagelijks te maken met agressieve patiënten. Ze worden uitgemaakt voor dieven en zakkenvullers en krijgen zelfs medicijnen naar hun hoofd geslingerd. Volgens de KNMP zijn klanten boos omdat ze moeten betalen voor uitleg over nieuwe medicijnen. (NOS)
Niet de voorschrijver, niet de apotheek, niet de patient bepalen wat er gebeurd.
Uitsluitend en alleen de Zorgverzekeraar.
En zo is het goed vinden de minister, de Nza en het stemvee in de Tweede Kamer.
Bent u het er niet me eens: gaat u toch gewoon emigreren.
Allemaal een hakkie takkie meter die bij in vitro proeven prima resultaten geeft.
Onhandig in gebruik, lastig afleesbaar etc.etc.
Niks mee te schaften, hij is gekeurd en verder niet zeuren. Als apotheker moet je daar niets mee te maken willen hebben: weg met die handel. Werkt ook nog eens positief door op je marge.
Een ander element hierbij is dat degenen die het hulpmiddel verstrekken afwijken van de door de diabetes hulpverlener geadviseerde glucosemeter en een meter leveren waar meer marge op zit.
--Aanbestedingen door verzekeraars waarbij de verzekeraars de te leveren meters aanwijzen en de NZa stelt dat zorgaanbieders vervolgens deze aanbieden vanwege de marge?
Dan heeft de NZa echt niets begrepen van de markt die zij wordt geacht te reguleren.
Informatieverstrekking
Op grond van de Wmg en andere wetgeving hebben zowel
ziektekostenverzekeraars als zorgaanbieders de plicht om consumenten goed te informeren.
5 DVN geeft aan dat de informatieverstrekking van
zowel apothekers als zorgverzekeraars tekort schiet.
http://www.nza.nl/zorgonderwerpen/dossiers/zorgverzekering/nieuws/NZa-zorgverzekeraar-mag-specifieke-glucosemeter-vergoeden/
Zorgverzekeraars mogen voor hun verzekerden een specifieke glucosemeter vergoeden. Dit stelt de NZa in reactie op een brief van Diabetesvereniging Nederland. Deze glucosemeters moeten uiteraard voldoen aan de kwaliteitseisen en toegelaten zijn door de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ).
Het komt niet zelden voor dat er naar aanléiding van een EU uitvoerig moet worden overlegd en medicatie aangepast. Het EU tarief is een gemiddelde! Als de loodgieter 35 euro voorrijkosten berekend en hij loopt 5 minuten later alweer de deur uit baal je ook.
Eu afrekenen per keer tegen kostprijs zal pas echt een storm van verontwaardiging geven.
Per saldo verdient de Zorgverzekering aan het weigeren van een EU.
Is dus gebaat bij slechte zorg.
What's new?
Gaan we niet slechter van worden. Als daardoor er voor de verandering wel op tijd wordt aangevraagd is het " verlies" beperkt doordat er een betere efficiency kan worden gehaald.
Als ik ZN kloon was zou ik bedrag fors verlagen en zeggen dat "we niet betalen voor slechte zorg" Dat wordt het verhaal van 2016. Reken maar dat er per apotheek een ton afgaat
Laat de KNMP ook inzetten op transparantie door de verzekeraars zelf; wat zijn nu die couvert prijzen? Wat zijn nu die bevroren prijzen? Wat zijn nu die prikkels richting artsen om niet voor te schrijven? Wat zijn die prikkels richting apothekers om niet af te leveren?
Waarom krijgt de verzekerde niet wat hij had moeten krijgen?
De harde VVD kern bij de KNMP, NapCo en ASKA zitten fout. Spelen het spel van de Regering mee en krijgen nu het lid op de neus. Verzekeraars hebben een economische prikkel die haaks staat op die van de zorgaanbieders. Het blijft de KNMP ontgaan.
Reactie Chris Oomen; afschaffen en een gemiddeld tarief toestaan. 7.95 per ex wmg regel?
Toerekenen van hogere kosten aan zorg aan verzekerden die deze zorg nodig hebben staat haaks op principe van solidariteit; verzekeren is omslaan van kosten. Niemand vraagt om ziek te worden of te blijven. EU e.a. prestatie kosten apart berekenen legt de kosten bij de 'vervuiler'.
Moet iemand die een kunsthart moet krijgen ook hogere kosten betalen dan iemand die dat niet hoeft? Waarom dan wel bij de EU? En bij uitleg gebruik? En bij thuisbezoek?
Daar moet de KNMP,NapCo en ASKA op inzetten.
Heeft een tweeledig doel:
1. Kunnen ze een beetje afkoelen
2. Kunnen ze ervaren hoe leuk het is om tegenaangezeikt te worden.
Prachtig vak is dit toch. Het is maar goed dat apothekers en assistenten niet snel radicaliseren.
Zie hier de " transparantie " bij onder couvert aanbesteedde middelen. Nog steeds transparant zakkenvullen. En Schippertje vindt het waarschijnlijk allemaal prima.
Ook Chris Oomen moet een kostendekkend bedrag noemen voor zijn 'all in'-gedachte met toch weer een opslag. Dan nog blijven er collega's over die wel declareren maar niet leveren. Is altijd zo geweest. Net als voorheen in de discussie rondom verschil in de geneesmiddelkosten van EU versus TU. Ook daar publieke achterdocht!
Chris Oomen snapt hoe het spel gespeeld moet worden.
GKN snapt het spel niet. Buiten eigen risico houden is geen oplossing. Verzekeraars zien het toch als schadelast en gaan even hard drukken op deze schadelast als de verzekerden zelf. Maakt geen enkel verschil!
Volop vakantietijd in Den Haag en de rest van NL.
Gaat niets mee gebeuren..
Blijf op de hoogte
Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.