Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


14 okt

KNMP overtuigt NZa prestatiebeschrijving aan te passen

De prestatie ‘farmaceutische begeleiding i.v.m. ontslag uit het ziekenhuis’ is hierin op verzoek van de KNMP aangepast: de 12 uur waarbinnen de prestatie moet zijn afgerond, is verwijderd.(KNMP)

De prestatie ‘farmaceutische begeleiding i.v.m. ontslag uit het ziekenhuis’ is hierin op verzoek van de KNMP aangepast: de 12 uur waarbinnen de prestatie moet zijn afgerond, is verwijderd.(KNMP)

ANH JANSEN 17-10-2014 13:06
De kosten van de farmacie blijven stijgen, dus de tarieven voor de zorg moeten omlaag. Dat zeggen de verzekeraars tegen de zorgmakelaars en die geven dat 1 op 1 door; succes ermee en tot volgend jaar.

Allergrootste blunder die de KNMP, ASKA en NapCo hebben begaan is akkoord gaan met vrije prijzen en tarieven.

Humpty Dumptys.

Bij een gereguleerde markt met door de NZa vastgestelde tarieven moet de NZa zich houden aan het bestuursrecht; de gemiddelde tarieven moeten dekkend zijn. De verzekeraars mogen doen en laten wat ze zelf willen. Privaatrecht is van toepassing.

Dat hadden en hebben de humpty dumptys niet door.
ANH JANSEN 17-10-2014 13:05
Ook de MFB's zijn voorbeeld van niet kunnen of niet weten hoe te onderhandelen in het systeemmodel Zorgstelsel 2006; de verzekeraars zeggen allemaal; leuk bedacht, maar we kopen ze in en betalen via de standaard uitgifte vergoeding, geëxtrapoleerd uit de NZa wmg regel en doe maar volgens de KNMP richtlijnen en standaarden en volgens de ZiN governance protocollen.

henricop 17-10-2014 08:10
de aanpassing van de NZa laat zien dat de KNMP in eerste instantie dus wel akkoord is gegaan! Ze sliepen dus al de hele tijd op het bureau en slaan nu stoere taal uit. Wie heeft Tinke en Hermans gewekt?

Zorginhoudelijk slaat het uitstellen van een gesprek nergens op. Ik vind 12 uur al te lang als iemand alle medicatie overhoop heeft liggen; moet je terstond saneren. Daar hangt zoals coll Jansen terecht zegt wel een prijskaartje aan.
Laat de KNMP dat nu uitventen.

Dankzij Anne Leendertse zitten we trouwens met de krankzinnige onderbetaalde MBO opgescheept die niet eens wetenschappelijk bewezen waarde heeft. Ik snap heel goed de vlucht in de MFB's.
ANH JANSEN 15-10-2014 16:01
http://www.pharos.nl/nl/kenniscentrum/algemeen/trainingen/trainingen-met-open-inschrijving/22/laaggeletterden-in-de-apotheek-herkennen-en-communiceren-op-maat

http://www.knmp.nl/nieuws/algemeen/algemeen-nieuws-2014/pharos-en-knmp-organiseren-training-laaggeletterdheid

Anne Leendertse denkt dat geld geen probleem is, maar dat er te weinig koffie wordt gedronken. De KNMP wil dat apothekers gratis werk blijven doen en voor scholing flink in de buidel moeten tasten; 190 per persoon! Koffie gratis.

Hoe herken je een laaggeletterde? Tekstbegrip? ETG? Zvw? ER? GVS? Geven alle wazige blikken blijk van laaggeletterdheid?
ANH JANSEN 14-10-2014 17:29
Ave Stella Maris.

Gegroet, gij ster der zeeën
En milde Moeder Gods
Toch altijd maagd gebleven
Zalige hemelpoort.

Bijzonderste der maagden
Zachtmoedigste van al
Bevrijd ons van de schulden
En maak ons mild en rein

Maak zondaars los uit boeien
Breng aan de blinden licht
Wil bij ons kwaad verdrijven
Vraag van ons alle goeds

Geef ons een zuiver leven
Wijs veilig ons de weg

...Of Andre Hazes? Jij gelooft in de KNMP?
ANH JANSEN 14-10-2014 16:52
De KNMP weet wel partijen te overtuigen om apothekers gratis zorg te laten verlenen, maar het blijft maar niet lukken om de Z-index prijslijst up to date te houden; de prijs van de LPG artikelen is niet de prijs die apothekers betalen aan de groothandelaren of terugkrijgen van de verzekeraars. Groothandelaren rekenen nog steeds een extra toeslag van 25 cent per pakje om de doosjes van de LPG artikelen te leveren aan apotheken. Toch een extra kostenpost van 2 - 3.500 per maand. De verzekeraars betalen een lagere prijs dan de LPG prijs; prijs uit oktober 2012.

Ave Maris Stella. Laat de KNMP het licht zien. Ave Maris Stella. Trek die Z-index in. Ave Maris Stella.
ANH JANSEN 14-10-2014 14:03
Hier een collega die echt zit te springen om meer gratis te verstrekken zorg;

http://meerkiosk.nl/bij-apotheek-veen-hoofddorp-is-de-service-zoek/

Crisis? What Crisis?

Geld is volgens Anne Leendertse niet het probleem, denkt ze. Het ligt aan de koffie en waarin het bijgeleverde maria kaakje in moet worden gesopt.

Ave Maris Stella.

ANH JANSEN 14-10-2014 13:49
De NZa honoreerde dit verzoek na overleg met zorgverzekeraars, NPCF, ASKA, Napco en de KNMP.

--Welke partijen lieten de champagne aanrukken en welke partijen snapten dat gedrag niet?

'De NZa zegt in haar toelichting dat het opleggen van een kwaliteitsnorm die afwijkt van de richtlijn niet tot haar bevoegdheden behoort'.

De NZa heeft wel de bevoegdheid een tarief te koppelen aan deze prestatie en verzekeraars te verplichten deze prestatie voor die prijs in te kopen!

Jammer dat onze onderhandelaars daar niet aan hebben gedacht.

Het is niet per definitie; geen prestatie, geen geld.

Geen geld, geen prestatie. Zo werkt prestatie bekostiging ook.

Work by rule.

ANH JANSEN 14-10-2014 13:42
Bovendien is in de multidisciplinaire richtlijn ‘Overdracht van Medicatiegegevens’ opgenomen dat overdracht van medicatiegegevens binnen 24 uur plaatsvindt.

De apotheker moet af kunnen wegen of - op basis van het risicoprofiel en de conditie van de patiënt - het ontslaggesprek direct of later plaatsvindt.

--De KNMP bakt ze weer bruin. Geen enkele verzekeraar contracteert deze prestatie dan ook of stelt zware eisen waaraan geen apotheker of verzekerde aan kan voldoen. Gesprek mag bv niet later worden gehouden!

De richtlijn stelt dat je dit altijd moet doen! Gratis!

Alle modules van de SKF zijn toch ook gratis?
schuiringa 14-10-2014 12:44
Soms is er helemaal geen apotheker in een apotheek.

Dan zoekt de eigenaar een nieuwe beheerder. Soms duurt deze zoektocht wel een jaar. Lekker goedkoop.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.