Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


14 okt

Column Carlo Schneider: Medicine Cops part two

De vorige column heeft alle lezersrecords met een veelvoud verpletterd. Het lijkt wel of iedere apotheekmedewerker maar ook daarbuiten dat stukje tekst op zich heeft laten inwerken. Daarom een vervolg. (Apotheekkennisbank)

De vorige column heeft alle lezersrecords met een veelvoud verpletterd. Het lijkt wel of iedere apotheekmedewerker maar ook daarbuiten dat stukje tekst op zich heeft laten inwerken. Daarom een vervolg. (Apotheekkennisbank)

schuiringa 16-10-2014 13:55
Wie is de eigenaar van de dienstapotheek ?

Kunnen de bestuurders nog wel een aansprakelijkheids- verzekering krijgen ?

Kunnen de dienstapotheken nog wel een rekening krediet krijgen ?

ANH JANSEN 16-10-2014 11:43
Dienstapotheken werken kosten/baten neutraal; geheel open boeken. Er zijn geen tarieven voor een ANZ apotheek. De ANZ diensten worden ook niet aanbesteed, maar toegewezen aan een apotheek op basis van historische gegevens. Per ANZ apotheek zodoende een ander 'tarief'.

Dit kan allemaal in Nederland. De Koninklijke Weg wordt bewandeld. Maar de overige apothekers moeten wel met man en macht bijspringen om de ANZ apotheek in stand te houden. Gratis.

Verzekeraars houden niet van risico's.
schuiringa 16-10-2014 00:08
Hoe staat het met de tarieven van de dienstapotheken ?

ANH JANSEN 15-10-2014 17:48
Mevrouw Klever (PVV): Een van mijn vragen is blijven liggen. Die vraag ging over de terhandstellingskosten, die wel in rekening gebracht worden, ook als er geen gesprek plaatsvindt. Ziet de minister dit als fraude? Er wordt namelijk iets in rekening gebracht wat niet geleverd is. Zo ja, wordt de NZa dan ingeschakeld?

Minister Schippers: Sorry. Het eerste deel van de vraag had ik beantwoord, maar het tweede deel niet. Partijen hebben dit aanhangig gemaakt bij de NZa.
--Medicine Cops part 3 komt eraan. Met Ivo Opstelten in een gastrol. Dit krijg je als je onderhandelaars het spel niet snappen.
ANH JANSEN 15-10-2014 17:29
. De inspectie heeft aangegeven dat zij gaat handhaven op de richtlijn; de ouderenrichtlijn werd namelijk veel te weinig gebruikt.
Er is gevraagd of ik in het bestuurlijk overleg met de partijen in de eerste lijn kan komen. De impasse is doorbroken omdat partijen in goed overleg zijn om de medicatiebeoordeling voor patiënten die het nodig hebben, te verbeteren. Patiënten hebben tijdens het bestuurlijk overleg farmacie hun commitment uitgesproken met betrekking tot dit traject. Daar zal ik de partijen aan houden.

--Medicatie Review en de IGZ gaat hierop handhaven. Geld is niet het probleem, denkt Anne Leendertse. 17.50 per uur. En valt onder eigen risico.
ANH JANSEN 15-10-2014 17:23
Minister Schippers: Als ik een oplossing heb, kan ik die communiceren, maar ik moet eerst een oplossing hebben. Ik had bedacht dat een apotheker het middel dan gewoon voor meerdere patiënten maakt, maar daartoe kan ik niet oproepen omdat dit niet conform de wijze is waarop we dit wettelijk geregeld hebben. Als minister word je dan niet geacht om dat soort oproepen te doen.

--Neen. Als Minister wordt niet geacht dit soort oproepen te doen. Neen. Dus bij deze wordt ze wel gedaan.

Gelukkig doen we niet aan Doorgeleverde Bereidingen en bestaan de Fagrons niet. De Minister heeft de Kamer dus niet verkeerd voorgelicht en zwarte piet kan gewoon blijven.
ANH JANSEN 15-10-2014 17:19
De koninklijke weg om hier iets aan te veranderen, loopt via de Europese Unie. Ik zal er volop op inzetten om dat te veranderen, maar ik weet uit ervaring dat dit enige tijd duurt. In de tussentijd zal ik de fabrikant hierop aanspreken, maar ga ik ook met zorgverzekeraars en de inspectie in gesprek om te bezien of er andere oplossingen zijn. Voordat we de Europese regelgeving naar onze zin hebben aangepast, zou ik wel een oplossing hiervoor willen hebben.

--Nederland en de EU. Wie past zich aan wie en waarom? Ieder voor zich en Edith voor ons allen?
ANH JANSEN 15-10-2014 16:51
https://nl.fagron.com/nl

https://shop.fagron.nl/nl-nl/productlist/2275/zoek-op-toediening/toedieningsvorm.aspx

--En volgens de Minister bestaat dit dus niet. Komt niet in Nederland voor. Is strafbaar. De IGZ handhaaft.

De Minister gaat de Koninklijke weg bewandelen om registratie van de dimethylfumaraat gedaan te krijgen in Brussel!

De Koninklijke weg is omgeleid. TomTom foutje. Via de achterbuurt kom je er ook en onderweg kan je leuke boodschappen afhalen. psst.psst. nog wat slofjes......

De IGZ handhaaft. Gedenk Nico Tromp.
ANH JANSEN 15-10-2014 16:47
http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/verslagen/detail.jsp?id=2014D36642&did=2014D36642

De Europese hoofdregel is dat geneesmiddelen geregistreerd worden, maar een apotheker mag altijd zelf bereiden. Dat mag ook volgens de wet. Magistraal geneesmiddelen bereiden mag de apotheker doen voor zijn eigen patiënten. Doet hij dat voor meer patiënten en levert hij dat door, dan wordt hij Europees als fabriekje gezien. Dat mag niet. Deze situatie staat ook beschreven in een circulaire van de inspectie, die daarop handhaaft.
-Tja. En daarom wordt de zwarte piet afgeschaft. Zo kan de Minister de zwarte piet niet meer krijgen voor dit bedrog.
De Kamer bewust foutief inlichten is een doodzonde.
ANH JANSEN 15-10-2014 16:07
AO terugkijken of teruglezen; Nederland doet niet aan Doorgeleverde Bereidingen want het mag niet van Brussel! De Geneesmiddelenwet is gebaseerd op EU Wet en Regelgeving vanuit de EU en daar houdt Nederland zich aan; wat verboden is gebeurd niet in Nederland.

De Minister zegde toe de Koninklijke Weg te zullen gaan bewandelen en eerst in Brussel te pleiten voor toelaten van Dimethylfumaraat. Tot dan bestaan Grootbereiders niet. Wordt er niet gedaan aan Doorgeleverde Bereidingen.

En de Tweede Kamer slikte het als zoete koek en de journalisten namen nog een slokje en deden nog een plasje; We zijn dan ook geen Democratie.
Meijer Apeldoorn 14-10-2014 17:20
Als je hoort dat een klant de Zorgverzekeraar gaat bellen altijd het volgende advies geven: vragen naar de afdeling farmacie. Weigert men door te verbinden: vragen met wie heb ik gesproken ( voor en achternaam!) en op welk toestel bent u te bereiken?
Resulteert meestal in het alsnog doorverbinden.
Overigens ligt het percentage foute antwoorden boven de 80%.
ANH JANSEN 14-10-2014 17:12
Afgelopen week heeft u bij de maandfactuur het schrijven ontvangen met betrekking tot de wijzigingen ten aanzien van de distributietoeslag. Onderstaand treft u de wijzingen nogmaals kort aan:
•Uitbreiding assortiment tot 1.800 producten
•Verhoging distributietoeslag naar 0,25 euro
•Doorbelasting Sandoz en Teva
voor meer informatie kunt u onderstaand de brief raadplegen.Tevens vindt u onderstaand de link om het assortiment te raadplegen waarop de distributietoeslag in rekening wordt gebracht. Klik hier om de brief te lezen.
Klik hier om het overzicht producten te downloaden.

--Waarom NapCo blijft mee waggelen aan het handje van Humpty Dumpty KNMP was, is en blijft een raadsel.

ANH JANSEN 14-10-2014 17:09
LPG middelen moeten apothekers tegen meerprijs inkopen bij de groothandelaren. 2 tot 4.000 euro per maand toeslag die je niet terugkrijgt van de verzekeraar. LPG is gebaseerd op de AIP Z-index prijslijst zegt de verzekeraar. Staat het in de Z-index dan is dat middel verkrijgbaar voor die prijs bij de apotheek. Het is immers de AIP Z-index KNMP prijslijst. Zegt de verzekeraar.

Niet dus en de KNMP is de enige die dat kan waarmaken.

Vermelding in Z-index staat niet gelijk aan verkrijgbaarheid! Prijs in Z-index zegt niets over de 'echte' prijs.

Chaos met Chaos bestrijden. Daar moet je niet bang voor zijn. Humpty Dumpty KNMP zal breken of gebroken worden.
ANH JANSEN 14-10-2014 17:05
KNMP en Humpty Dumpty.

Humpty Dumpty has been used to demonstrate the second law of thermodynamics. The law describes a process known as entropy, a measure of the number of specific ways in which a system may be arranged, often taken to be a measure of "disorder".

The higher the entropy, the higher the disorder. After his fall, and subsequent shattering, the inability to put him together again is representative of this principle, as it would be highly unlikely, though not impossible, to return him to his earlier state of lower entropy, as the entropy of an isolated system never decreases.[41][42][43]

-Intrekken van de centrale prijslijst Z-index is enige optie
te zaak te redden.
ANH JANSEN 14-10-2014 16:59
De column van CS wordt steeds agressiever. De woede spat van de regels af. Gaat niet helpen, al zal het hem wel opluchten. Op Koepelniveau geven de Koepels, ASKA, NapCo en KNMP het allemaal weg: bijdragen aan de crisis? Geen probleem, we werken mee aan daling van het toegestane budget, maar zullen de leden en niet-leden wel van de domme moeten zien te houden.

Gezien de column van CS blijft dat achter lukken.

De kaders en regels worden opgesteld mede door NapCo, ASKA en KNMP. Met name de KNMP. De andere twee willen het 'front' niet opbreken. Zal toch moeten gebeuren. ASKA zit massaal achter de DZF.

NapCo en KNMP resteren.

Humpty Dumpty.
schuiringa 14-10-2014 12:43
De hoofdredactrice van het PW is slechts het topje van de ijsberg.

We verdienen te weinig en er wordt nu geknepen op kwaliteit.
schuiringa 14-10-2014 11:58
Mijn liefste wens.

Op het internet en het lokale sufferdje welke fouten er afgelopen week gemaakt zijn door de artsen.

Hoeveel levens en ziekenhuisopnames we afgelopen week weer gered hebben cq opnames voorkomen hebben.
schuiringa 14-10-2014 11:56
Een feest der herkenning

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.