Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


14 mei

Webcasts VJA symposium: Complexe psychiatrie in de apotheek

Op 13 mei j.l. hield de Vereniging Jonge Apothekers haar jaarlijkse symposiu, Deze keer over Complexe psychiatrie in de apotheek. De webcasts zijn een service van FarmaActueel® en in alle browsers te zien

Op 13 mei j.l. hield de Vereniging Jonge Apothekers haar jaarlijkse symposiu, Deze keer over Complexe psychiatrie in de apotheek. De webcasts zijn een service van FarmaActueel® en in alle browsers te zien

ANH JANSEN 15-05-2014 19:51
Partijen erkennen het belang van transparantie in de ggz en in het bijzonder transparantie in de zorg voor de EPA doelgroep omdat dit een kwetsbare groep betreft die hoge kosten met zich meebrengt. In het licht van de transitie van de langdurende ggz is het belangrijk dat er beter zicht komt op de EPA doelgroep. Het EPA vignettenmodel biedt een start om dit inzicht te vergaren.
De EPA vignetten laten zien dat er grote verschillen zijn in prevalentie van EPA doelgroep per gemeente. Ook verschillen de kosten per gemeente. De belangrijkste veroorzaker van de verschillen in kosten is de intramurale AWBZ.

--De wethouder zal naar u luisteren. Jean Hermans.
ANH JANSEN 15-05-2014 19:49
Het vignettenmodel is een methode om patiënten in te delen in 9 verschillende doelgroepen op basis van de zorgvraag en geeft als het ware een foto van de EPA-doelgroep qua aantallen en qua kosten. Er is een overzicht beschikbaar (zie bijlage ‘Resultatentabel’) met de verdeling van EPA-patiënten in de vignetten voor alle gemeentes in Nederland. Via de resultatentabel kan men gemeentes en WMO-regio’s vergelijken met het landelijke gemiddelde.

http://www.pw.nl/nieuws/nieuwsberichten/2018toekomst-is-aan-de-openbaar-apotheker2019

Ken uw patiënt. Pak die kans. De Wethouder zal naar u luisteren.

Jean Hermans. Hem zijn de stukken van ZN blijkbaar onbekend.
ANH JANSEN 15-05-2014 19:46
https://www.zn.nl/nieuws/zn-nieuws/nieuwsbericht/?newsId=8d1fed6d-a72b-4607-afa7-ca04282aa486

De informatie is van belang voor zorgverzekeraars, gemeenten en zorgkantoren die regionale afspraken moeten maken over de organisatie en financiering van zorg voor deze doelgroep

Downloads:
Rapportage EPA vignettenstudie

--Zie de spreiding in kosten per patiënt en begrijp dat je dan niet moet meewerken aan populatie bekostiging. Hoe groter de groep, hoe kleiner de risico's.
Populatie bekostiging zonder 100% verevening impliceert afwentelen van financiële risico's op de zorgverleners!

En wat doet de KNMP? Die werkt mee......

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.