Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


14 apr

Beantwoording Kamervragen over voorgenomen sluiting nachtapotheek in Waalwijk

Minister Schippers (VWS) beantwoordt vragen van de Kamerleden Leijten en Van Gerven (SP) over de voorgenomen sluiting van de enige nachtapotheek in de regio De Langstraat in Waalwijk.

Minister Schippers (VWS) beantwoordt vragen van de Kamerleden Leijten en Van Gerven (SP) over de voorgenomen sluiting van de enige nachtapotheek in de regio De Langstraat in Waalwijk.

ANH JANSEN 15-04-2015 12:22
Er rust op apothekers de plicht om 7 dagen per week en 24 uur per dag toegang tot adequate farmaceutische zorg voor patiënten te organiseren. De vorm waarin apothekers de toegang tot farmaceutisch zorg in de avond, nacht en op zondagen organiseren, is vrij.

Of zorgverzekeraars zich aan hun zorgplicht houden staat ter beoordeling van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) houdt toezicht of er verantwoorde zorg wordt geleverd.

-Spoedzorg is geen cruciale zorg. Een uitgebreide dokterstas is een gedoogapotheek geworden.

Nederland, Gedoogland.
ANH JANSEN 15-04-2015 12:19
9
Cruciale zorg is die zorg waarvoor geldt dat wanneer zij (tijdelijk) niet (voldoende dichtbij) beschikbaar is, cliënten ernstige gezondheidsschade kunnen oplopen of (bij langdurige zorg) ernstig worden belemmerd in hun dagelijks functioneren. Op dit moment is dat Wlz-zorg, spoedeisende hulp, acute verloskunde, ambulancezorg en crisis GGZ. Een nachtapotheek valt niet onder de definitie van cruciale zorg.

--De NL dokterstassen zijn mobiele apotheken blijkbaar. Wederom een gedoogsituatie vanuit de IGZ?

De lobby van de KNMP, NapCo en ASKA blijft falen. Zonder geneesmiddelen is er immers geen geneeskunst mogelijk.

Je zult maar een anafylatische shock krijgen in NL.
schuiringa 14-04-2015 21:15
De zorgverzekeraars zijn commerciële organisaties.
Commerciële organisaties mag je NOOIT maatschappelijke taken geven. Dit is strijdig met hun commercieel belang en strijdig met het maatschappelijk belang van de burger.

De hele nieuwe zorgwet van Borst en Hoogervorst is een weeffout en dient gestopt te worden.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.