Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


14 mrt

Webcast "De inkoop van zorg, hoe?"

Tijdens een RVZ-Bruggink meeting stelde Dr. Jan Telgen het onderwerp "Inkoop van zorg" aan de orde. De webcast is in alle browsers te zien en is een service van Farmaactueel®

Tijdens een RVZ-Bruggink meeting stelde Dr. Jan Telgen het onderwerp "Inkoop van zorg" aan de orde. De webcast is in alle browsers te zien en is een service van Farmaactueel®

ANH JANSEN 19-03-2014 14:45
En natuurlijk wordt zo de vrije keuze voor de burger drastisch ingeperkt tot onmogelijk gemaakt. Partijen die in stilte dit model doorvoeren gaan heel ver. patienten en burgers voelen zich onder druk gezet en vrezen voor hun zorg. Wooncorporaties spelen dit spel mee, ook in eigen belang; zij verhuren de appartementen en woningen. Hoe de geldstromen lopen is geheim.

Scheiding van zorg en wonen zou de zorg moeten optimaliseren en individualiseren voor de patient. De partijen die de concurrentie uitschakelen en als monopolist optreden maken dat onmogelijk.

Laat NZa en ACM met spoed ingrijpen voordat dit uit de hand loopt.
ANH JANSEN 19-03-2014 14:38
Van de modellen die Dr Jan Telgen bespreekt wordt er 1 alvast in stilte doorgevoerd: samenvoegen van een aantal ziekenhuizen en 1 thuiszorg/zorgorganisatie, die vervolgens de toegang tot de patient/burger/bewoner voor andere zorgaanbieders ontzeggen.

Uitsluiting van concurrentie is strijdig met Mededingingsregels.

Laat nu Jos de Blok, LHV, KNMP e.a. koepels maar aan de bel trekken tegen dit soort praktijken.

ACM en NZa reageren niet op individuele klachten, maar alleen als de koepels dat doen. Zien dat als belanghebbenden die voor zichzelf opkomen.

Zo werkt Nederland.
ANH JANSEN 15-03-2014 12:18
Prima webcast en uitstekend verhaal. Verplichte stof voor alle apothekers.

De KNMP zal met de plannen van VWS/ZN gaan instemmen; aanbesteding op wijkniveau met populatie bekostiging en maximum tarieven opgelegd door de NZa, maar met vrije onderhandelingen, honorering op uitkomsten achteraf en met concurrentie.

Als de Z-index maar blijft bestaan en het lidmaatschap verplicht is voor apothekers. Herregistratie moet langer en uurprijs hoger. En meer soorten apothekers.

Wat goed is voor de KNMP is immers goed voor de apothekers.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.