Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


13 okt

Webcasts Highlights FIP congres 2015

Hoe worden apothekers en ziekenhuisapothekers betaald? En hoe gaat het overleg internationaal tussen arts en apotheker als het gaat om bereidingen? De hoogtepunten van het FIP-congres als webcasts. Te zien in elke browser, een service van FarmaActueel.

Hoe worden apothekers en ziekenhuisapothekers betaald? En hoe gaat het overleg internationaal tussen arts en apotheker als het gaat om bereidingen? De hoogtepunten van het FIP-congres als webcasts. Te zien in elke browser, een service van FarmaActueel.

schuiringa 16-10-2015 12:42
Mooie theorie.
ANH JANSEN 15-10-2015 19:10
Laat een econoom maar eens onderzoeken of er een positief verband is tussen de hoogte van het wmg tarief en de sportieve prestaties van de bevolking van een land.

10.45 in Australie, 50.000 regels per apotheek. En aanvullende vergoeding voor zorgprestaties.
5.70 - 6.25, 60.000 regels, nul voor zorgprestaties, alles budgettair neutraal, baxter liefdewerk, oud papier; Nederland.

Rugby? Zwemmen? Hockey? Atletiek?

Voetbal? Voetbal? Voetbal?

Nederland zit op peil Letland, litouwen, Estland.

10.45 per regel en alles komt goed.
ANH JANSEN 14-10-2015 23:50
Farmaceutisch budget in Australie wordt opgelegd door de Overheid. Materiaalkosten en zorgkosten. De Australische KNMP heeft dit zeer goed begrepen en zet zwaar in op substitutie naar generiek. Zorgkosten nemen dan ook toe.

Voorheen percentage uit omzet materiaalkosten en opslag.

De KNMP heeft niet begrepen dat de verzekeraars er in NL tussen zitten en het verschil in prijs van materiaalkosten opstrijken!

Wij zitten op 5.85 en Australie op 10,42!

Verschil is de winst voor de verzekeraars!
ANH JANSEN 14-10-2015 23:46
Australische apotheker laat zien waar de KNMP heeft gefaald en nog steeds faalt. De KNMP geloofde en gelooft nog steeds in verdere liberalisering van de farmacie; vrije prijzen in alles, vestigingsbeleid? Onzin! Concurrentie? Hoe meer hoe liever!
VVD is dominantie politieke stroming binnen de KNMP.

En zie de Australiƫrs; houden vast aan vestigingsbeleid, single payer, loskoppelen materiaalkosten en zorgkosten. En met groot succes! WMG regelvergoeding; 10,42 per regel. En extra inkomsten uit zorgprojecten.

Verplicht kijk en luisteren voor iedereen. Zo moet het!
schuiringa 14-10-2015 22:37
Ben benieuwd waar Schippers haar carriere gaat vervolgen.
ANH JANSEN 14-10-2015 14:18
Het wachten is op de voordracht van apothekers in het kerngebied van VGZ met de parallel voordracht door de hoofdverantwoordelijke voor dit highlight; A Klink.

De verzekerde heeft recht op alles, MN verklaring hoeft niet meer, de verzekeraar vergoed alleen de laagste prijs uit de taxe van een jaar terug of zelfs 6 jaar terug.

Zo houden we de kosten in de zorg laag, de inflatie onder controle, de administratieve lastendruk is verdampt en de winsten van verzekeraars op peil.

Zo kennen we A Klink weer. Het moet dun over de schoenen lopen.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.