Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


13 apr

Apothekers klem bij euthanasie; SGP en CU willen duidelijkheid

eel apothekers zitten klem bij euthanasie. Aan de ene kant worden ze geacht om middelen ter beschikking te stellen aan artsen om euthanasie mogelijk te maken, aan de andere kant krijgen ze vaak te maken met verzoeken waar veel onduidelijkheid over is.

eel apothekers zitten klem bij euthanasie. Aan de ene kant worden ze geacht om middelen ter beschikking te stellen aan artsen om euthanasie mogelijk te maken, aan de andere kant krijgen ze vaak te maken met verzoeken waar veel onduidelijkheid over is.

ANH JANSEN 14-04-2017 11:02
Die onderschrijding is op het toegestane budget extramurale farmacie zoals de Minister (ambtenaren van VWS en MinFin) hebben goedgekeurd. De apothekers zijn de enige koepel die een onderschrijding op het toegestane budget laten zien.

Wordt aan de leden van de KNMP verkocht als onze burgerplicht in het oplossen van de crisis.

Tja. En nu de eindklap: farmacogenetica! Nu nog een achterstand, maar binnenkort via de hielprik is het DNA bestand van iedere Nederlander bekend en onderzocht en geregistreerd in de DNA databank. Komt geen mens meer aan te pas. Verzekeraars houden niet van open einde regelingen. De KNMP is het nog steeds ontgaan. DOT of Bedot?
ANH JANSEN 14-04-2017 10:58
Dacht het niet hoor. Als er een partij scheel gaat zien, zijn het wel de apothekers.

Verzekeraars zoeken altijd herverzekeraars, in welke hoedanigheid dan ook. Zoals voor introductie van dit systeemmodel 2006 werd gewaarschuwd voor USA toestanden en de verzekeraars en politici ons verzekerden dat dit niet zou gebeuren is dat natuurlijk wel gebeurd; afwentelen van risico, ook financi�le, op de zorgaanbieders en uiteindelijk op de verzekerden.

En Leon Tinke maar vertellen dat er niemand klaagt, dus gaat het goed! Tja, als je alleen maar ja-knikkers om je heen verzamelt is het makkelijk vergaderen, maar de besluiten zijn rampzalig; onderschrijding is opgelopen tot 2,8 miljard euro.
henricop 13-04-2017 23:49
ZK verzekerden worden in 2018 gek. Medicatie per maand, 3 maand en jaar. Hoe hou je de boel dan bij elkaar?
Baxters die hap.
Einddoel ZK: zich scheel betalen aan de Baxters
ANH JANSEN 13-04-2017 13:14
Farmacogenetica wordt door de kNMP gezien als toekomstmodel voor de openbare apothekers. Als er 1 ding is dat geautomatiseerde en gecomputeriseerd kan worden is het farmacogenetica. Zie de ontwikkelingen bij data matching bij Criminaliteit! DNA profielen zitten in een databank en het matchen gaan geheel automatisch, tot jaren terug!

Daar komt geen mens meer aan te pas.

En 'vroeger' alleen product zorg? Een wel heel bekrompen en armzalige beschrijving van de zorg die goede apothekers ook vroeger al leverden. Het tegendeel is immers waar! Distributie en goede extramurale farmacie zijn onafscheidelijke delen van 1 groot uniek geheel!
Zit in ons DNA profiel!
ANH JANSEN 13-04-2017 13:05
https://www.knmp.nl/nieuws/staatssecretaris-van-rijn-apothekers-maken-zich-klaar-voor-de-toekomst

Volle zaal? Je krijgt er registratie punten voor! En ja, de Staatssecretaris kan zeggen wat hij wil, maar de zorg is functioneel omschreven in de wetgeving en het zijn de verzekeraars die bepalen wat er wordt ingekocht en geleverd! Na�ef van de KNMP. Niet de Wie, maar de wat! (en wanneer en waar en....tegen welke prijs)

Dit is een dode mus zoals een dode mus is bedoeld.

Maar de KNMP, Collectieven en Zorgmakelaars zullen er ongetwijfeld blij mee zijn; maar het beestje zal niet vliegen!
ANH JANSEN 13-04-2017 12:53
En het klem zitten gaat nog verder als de verzekeraars ook nog het direct inkopen bij unieke leveranciers gaan vergroten; hoe kan de dossierhouder dan garant staan voor compleetheid van het dossier? En dat per verzekeraar een andere dossierhouder wordt gecontracteerd?

Je druk maken over Euthanasie in Levenseinde Kliniek of Hospice bij 'onbekend' verplicht verzekerden laat toch wel zien dat je last hebt van kippendrift en je wilt onderscheiden op terreinen waar je juist wel mag en moet afgaan op deskundigheid van de betrokken artsen en verpleegkundigen.

Je huis brandt af en je gaat het hondenhok van de buren redden.
ANH JANSEN 13-04-2017 12:48
Klem? Wat te denken over de spagaat waarin de apothekers terecht komen bij doorgaan van jaarleveringen en het dossierhouderschap per kwartaal van een verplicht verzekerde? Daar denken Collectieven, Zorgmakelaars en KNMP in het geheel niet over na.

1x per jaar medicatie leveren; blijft dit altijd ongewijzigd? Hoe met toevoegingen? hoe is gebruik? En dan toch verantwoordelijk en aansprakelijk kunnen worden gesteld als apotheker?

Dan maar direct Euthanasie! In Levenseinde Kliniek? In Hospice? Hoezo is dat een probleem? Last van Controle drift?

Waarom dan wel instemmen met deze dwaze plannen van verzekeraars?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.