Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


13 feb

Beantwoording Kamervragen over de betaalbaarheid van kankermedicijnen

Antwoorden van minister Schippers (VWS) op vragen van het Kamerlid Kuzu (PVdA) over de betaalbaarheid van kankermedicijnen.

Antwoorden van minister Schippers (VWS) op vragen van het Kamerlid Kuzu (PVdA) over de betaalbaarheid van kankermedicijnen.

henricop 13-02-2014 21:27
De praktijkapothekers zijn bij de KNMP vervangen door managers en een PvdA baantjesjaagster.
Het is SFK daarom ontgaan dat steeds meer medicijnen en doosjes worden gevuld op kale afgelegen industrieterreinen. Bij mediq zelfs 60% volgens kruidenier van Gelder. Dan kun je idd heel veel panden sluiten.
Dit jaar gaan er weer veel apotheken dicht. Vooral in Amsterdam en de andere grote steden. De IDEA tiet is leeggelopen in 2014 en dat gaat alle kleintjes de kop kosten!
Dus SFK kan verhaaltje ook volgens jaar weer publiceren.
ANH JANSEN 13-02-2014 20:22
Onderhandse prijsafspraken tussen Overheden, fabrikanten en verzekeraars? Dat zegt de Minister zelf. En waarom grijpt de NZa dan niet in als verzekeraars toch proberen de apotheker te laten bloeden voor deze afspraken? AIP prijslijst zegt helemaal niets meer over de 'echte' prijs.

De apothekers staan daar helemaal buiten.

Laat nu de KNMP/NapCo et al maar eens in actie komen: of intrekken van die prijslijst of daadwerkelijk financiele scheiding tussen materiaalkosten en zorgkosten.

Met het smeren van beschuitjes met Becel win je deze oorlog niet.
ANH JANSEN 13-02-2014 20:19
Zoals al eerder is aangeven zijn fabrikanten bereid om dergelijke prijsafspraken te maken op voorwaarde dat de openbare lijstprijs, die opgenomen is in talloze prijsreferentiesystemen, niet wordt verlaagd. Zou dit wel het geval zijn dan worden fabrikanten niet alleen in
Nederland met verlies aan inkomsten geconfronteerd maar ook in de landen die Nederland als prijsreferentie gebruiken.
Zo wordt ook voorkomen dat fabrikanten geneesmiddelen door een lagere openbare prijs niet op de Nederlandse markt zullen introduceren of van de Nederlandse markt zullen halen. Deze arrangementen worden op dezelfde voorwaarden door meerdere landen afgesloten.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.