Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


12 nov

Motie PvdA/GL over transparante medicijnprijzen aangenomen

De KNMP is verheugd dat een Kamermeerderheid ingestemde met de motie van PvdA en GL voor meer transparantie van zorgverzekeraars over geneesmiddelenprijzen en begrijpelijker informatie voor verzekerden over de geneesmiddelenprijzen.
De KNMP is verheugd dat een Kamermeerderheid ingestemde met de motie van PvdA en GL voor meer transparantie van zorgverzekeraars over geneesmiddelenprijzen en begrijpelijker informatie voor verzekerden over de geneesmiddelenprijzen.
ANH JANSEN 13-11-2014 19:32
Zorgplicht farmacie
In 2013 hebben wij de naleving van de zorgplicht voor farmacie onderzocht. Aan dit onderzoek hebben zowel zorgverzekeraars als apothekers meegewerkt. De conclusie is dat zorgverzekeraars de zorgplicht voor farmacie over het algemeen voldoende naleven. In 2014 hebben wij ons onderzoek vervolgd.
Een aantal casussen gaan wij nader onderzoeken in het kader van ons toezicht op de zorgplicht van zorgverzekeraars. Als blijkt dat zorgverzekeraars hun zorgplicht niet of onvoldoende naleven dan nemen wij maatregelen.

-En dat gaat niet over transparantie van de prijzen. Concurrentie en transparantie gaan niet samen.
ANH JANSEN 13-11-2014 19:29
http://www.nza.nl/104107/138040/Samenvattend-rapport-rechtmatige-uitvoering-Zorgverzekeringswet-2013

Een aantal (vooral eerstelijns) zorgaanbieders is van mening dat de inkoopmacht van zorgverzekeraars te groot is. Sommige aanbieders spreken daarom van een ‘slikken-of-stikken-contract’ of ‘tekenen bij het kruisje’. Zorgverzekeraars geven aan dat zij door het grote aantal zorgaanbieders veel met standaardcontracten werken. De NZa mengt zich niet in de contracteervrijheid van partijen. Een inperking van deze vrijheid is niet gewenst zolang de publieke belangen betaalbaarheid, toegankelijkheid en (transparantie over) kwaliteit van zorg niet in gevaar komen.

-Zegt genoeg.
entrepeneur 13-11-2014 17:06
Gaat de minister niet doen, want dit gaat immers ten koste van de knoppen waaraan zij draaien.
ANH JANSEN 13-11-2014 10:12
De AIP is toch de Apotheek Inkoop Prijs? Waar dient die prijslijst voor als deze niet de juiste prijs aangeeft? Laat die onderzoekscommissie maar adviseren om die lijstprijs en de Z-index af te schaffen en de verzekeraars te verplichten zelf te komen met eigen prijslijsten of met prijzen die waargemaakt kunnen worden.

NOAC? Bevroren prijzen? Dagprijzen? Historische prijzen? Couvert prijzen? Alles is nu mogelijk mits de Z-index maar wordt afgenomen van de KNMP. De KNMP leeft ervan. Zonder Z-index geen KNMP. Zonder KNMP is er weer leven!
henricop 13-11-2014 07:05
Geldt dus ook voor IDEA.
En dan komen de ZN klonen terug en geldt het ook voor onze laatste intransparantie. De laatste korting op medicijnen. Typisch gevalletje in eigen voet schieten van de KNMP.
Stem op Harry!!
Meijer Apeldoorn 13-11-2014 00:01
Dat wordt lachen. De onder couvertprijs moet transparant worden. Zal de leverancier fijn vinden.
Wat is de rock bottom prijs van flixonase?
Voor die prijs kan het in de rest van de EU dan ook wel over de balie?!
Einde van het schimmige onder couvert beleid?
We zullen het zien.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.