Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


12 jun

Commissiebrief inzake vergoeding nieuwe geneesmiddelen

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer bij een afschrift van een brief aan Nefarma over de vergoeding van nieuwe geneesmiddelen.

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer bij een afschrift van een brief aan Nefarma over de vergoeding van nieuwe geneesmiddelen.

ANH JANSEN 14-06-2014 14:52
http://www.nrcq.nl/2014/06/14/dienstreizen-van-topman-nza-betaald-door-bedrijven

De NZa zegt dat de organisatie alleen door derden betaalde reizen naar buitenlandse bijeenkomsten aanneemt als er een bestuurder spreekt “maar dit is geen keihard beleid”. Uit onderzoek blijkt dat ook reizen worden aangenomen als Langejan deelnemer is. Zo vergoedde KPMG het verblijf van Langejan op een tweedaags congres in Brussel. Langejan was geen spreker. De NZa gaf dat jaar voor 417.976 euro opdrachten aan KPMG.

--Zelf lezen.
ANH JANSEN 14-06-2014 13:54
Logisch dat de NZa het dan normaal vindt om externe 'experts' in te huren voor klussen als opstellen van nieuwe richtlijnen, beleidsregels, onderzoeken e.d. en vervolgens toe staan de aldus opgedane kennis te gelde te maken als adviseur voor derden; verzekeraars, grote zorgaanbieders, ketens e.d. Uurtje factuurtje.

Zorgvuldig is dit allemaal niet, maar de NZa en de toezichthouders op de NZa denken daar anders over.

Ethiek en moraal? Dat is voor het verpakken van de vis met friet.

Laat de tot geheim verklaarde stukken van A Gotlieb nu maar komen.
ANH JANSEN 14-06-2014 13:50
http://www.telegraaf.nl/binnenland/22739160/__Bedrijven_betalen_reizen_NZa-topman__.html

Sinds zijn aantreden vier jaar geleden, maakte Langejan 22 buitenlandse dienstreizen. Het merendeel werd betaald door bedrijven en organisaties die onder toezicht staan van de NZa of opdrachten krijgen van de toezichthouder.

Andere toezichthouders, zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM), doen dit niet.

Die verbieden dat bestuurders van de NZa 'in hun ambt vergoedingen van derden' aannemen. De NZa stelt echter dat het vertoonde gedrag 'niet verboden” is, want er zou geen sprake zijn van 'vergoedingen'.
ANH JANSEN 14-06-2014 13:43
Eerst aanschrijven, controleren, bestellen, plakken en voor aflevering gereed maken is er niet meer bij. Dan kan je wachten en eerst declareren voor de geleverde werkzaamheden als de patiënt daadwerkelijk de middelen heeft ontvangen. Wie betaalt dan de leveranciers? Zeker rond de maandwisseling. Toch X ton extra krediet zien los te peuteren van de bank. Niet afgehaalde middelen worden netjes gecrediteerd tot nu toe. Driedubbel werk voor de apotheek. Teveel werk voor de verzekeraar?

Logistiek van het doosje en patient aanpassen? Eerst patient en dan pas doosje? Klantgericht is deze actie van de verzekeraar in ieder geval niet.

Pharmacom Nieuw is alweer achterhaald.
ANH JANSEN 14-06-2014 13:31
http://knmg.artsennet.nl/Nieuws/Nieuwsarchief/Nieuwsbericht/134105/Reden-van-voorschrijven-op-recept-en-labwaarden-uitwisselen.htm

23 Geneesmiddelen. Reden van voorschrijven moet vanaf heden op het recept worden vermeld door de voorschrijvers. Zo niet, dan krijgt de apotheek geen vergoeding voor de verstrekte medicatie. Zo mailt een verzekeraar aan de gecontracteerde zorgaanbieders.

Verzekerden krijgen geneesmiddelen vergoed, maar het is niet zeker dat de afleverende apotheek de geneesmiddelen krijgt vergoed.

En de herhaalservice e.d. kan ook worden afgeschaft. Declaratie geneesmiddel moet op dezelfde dag gebeuren als de dag van verstrekking.

henricop 12-06-2014 22:34
Nederland Bananenrepubliek.
CVZ was zeer negatief over Fampyra.
minderwaarde en nu ineens een kandidaat voor voorwaardelijke toelating?

= 4-aminopyridine. Al jarenlang als tablet te koop bij LUMC voor een spotprijsje
Als je als minister dan 100 den euro's gaat betalen is het waar:
VWS is volledig in de greep van Nefarma. Apollo rules.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.