Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


12 mrt

KNMP: Overleg gestart over gestaakte medicijnvergoeding

Apothekersorganisatie KNMP, patiëntenorganisatie NPCF en artsenorganisaties treden komende week in overleg met de zorgverzekeraars over de gestaakte vergoeding van speciaal bereide medicijnen.

Apothekersorganisatie KNMP, patiëntenorganisatie NPCF en artsenorganisaties treden komende week in overleg met de zorgverzekeraars over de gestaakte vergoeding van speciaal bereide medicijnen. “Daar ben ik heel blij mee”, aldus directeur Léon Tinke in de uitnodigingsbrief van de KNMP aan de betrokken partijen. “Een aantal zorgverzekeraars heeft daarbij te kennen gegeven de bediscussieerde middelen voorlopig te blijven vergoeden aan hun verzekerden in afwachting van de uitkomst van dit gezamenlijke overleg.”

Diverse zorgverzekeraars, waaronder CZ en ONVZ, geven op hun website aan de geneesmiddelen (voorlopig) te blijven vergoeden. Achmea heeft aan de KNMP laten weten coulant om te zullen gaan met de vergoeding van middelen waarover discussie is ontstaan.
Het overleg, dat zal plaatsvinden onder voorzitterschap van Zorginstituut Nederland, moet duidelijkheid scheppen over de vergoedingen, waarbij het standpunt van patiënten, apothekers en artsen wordt meegenomen. Die waren het op veel punten oneens met de argumentatie van de zorgverzekeraars om meer dan honderd apotheekbereidingen niet langer te vergoeden.

Het betreft veelal middelen voor kwetsbare groepen, zoals patiënten met chronische huidaandoeningen, terminale patiënten en kinderen. Zo werden druppels slaapmedicatie voor terminale patiënten niet langer vergoed omdat een zetpil zou volstaan. Evenmin als een pijnstiller voor kinderen in de vorm van een drankje.

ANH JANSEN 13-03-2015 00:09
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2015/03/12/kamerbrief-over-bericht-dat-vele-geneesmiddelen-niet-meer-vergoed-worden.html

Hier de kamerbrief met de aankondiging van het door de KNMP aangehaalde overleg. En nog wat meer........

Publiceer als KNMP maar een bericht waarin voor de burgers wordt voorgerekend wat deze sanering betekend en waarom de verzekeraars dit juist nu doen en niet per december 2014.

Ook de NPCF snapt niet dat haar leden worden opgelicht.
2x betalen voor zorg? 1x via de premie en 1x contant?
Hoe wordt de premie berekend?

Draai per 1 april deze onzin terug!
ANH JANSEN 12-03-2015 23:59
Heeft Leon Tinke de Z-index instellingen voor de vergoeding van deze middelen nu ook laten aanpassen? Per verzekeraar kan je in de AISsen niet aanvinken wel of geen vergoeding. Leon Tinke kan niet verwachten dat apotheekmedewerkers uit hun hoofd gaan leren welke middelen voor welke verzekeraars met welke code wel of niet worden vergoed. Dat gaat niet werken.

Dus Z-index/KNMP; zet alles maar weer terug en kom met een update of per taxe april 2015 weer conform pakket januari 2015 zoals verzekeraars hun verzekerden hebben voorgespiegeld en hun nominale premie op hebben afgestemd!

Dit riekt naar een KIR.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.