Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


12 mrt

Over bronhoederschap, gestold wantrouwen en meer

De introductie van collega-apothekers is soms ronduit veelbelovend te noemen. Zoals die van Kees van der Graaf: ‘Kees is apotheker van Alphega Apotheek De Drie Stellingen en directeur R&D SPiTS in Oosterwolde.(FarmaMagazine)

De introductie van collega-apothekers is soms ronduit veelbelovend te noemen. Zoals die van Kees van der Graaf: ‘Kees is apotheker van Alphega Apotheek De Drie Stellingen en directeur R&D SPiTS in Oosterwolde.(FarmaMagazine)

adiyaman 13-03-2014 05:59
Precies ! Zorg is in de ogen van de verzekeraar personenschade. Wat zorg in de ogen van Spits is, is niet duidelijk omdat van der Graaf in de wij vorm spreekt. En dat lijkt er op dat de winst niet in de gezondheid van de patiƫnt valt.
ANH JANSEN 12-03-2014 11:10
"Projecten' van verzekeraars mbt Baxter/Pharmatray of weekdozen bestaan o.m. uit terugdringen van gebruik door verzekerden met minder dan 2 tot 3 wmg middelen. Die zijn verlieslatend voor apotheken, maar uit zorgoogpunt leveren zij die aan verzekerden op verzoek van arts, thuiszorg, familie of uit eigen initiatief wegens problematiek van de betreffende verzekerden. Verzekeraars denken dat apotheken graag met verlies werken of denken nog steeds dat apotheken verlieslatende leveringen onbeperkt kunnen compenseren met 'winsten' elders; minder 'zorg' of 'inkoop'.

Zorg is in de ogen van de verzekeraars wat anders dan dat zorgverleners en verzekerden het zien; Schade of Recht? Het is Schade!
ANH JANSEN 12-03-2014 11:07
Prima artikel en apotheker met visie, maar het is onjuist te stellen dat verzekeraars met hun extra betaling ook de kosten die Spits in rekening brengt bij apotheken ook geheel vergoeden. Spits komt niets tekort, maar de vergoeding van verzekeraars dekt niet alle kosten; minder dan x wmg per dag? kosten van mutaties? kosten van beheer dossier? Kosten van overleg? Kosten van inhoud zakjes? Zakjes? Dacht het niet. En wat te denken van de 'projecten' van verzekeraars?

Maar zoals ook onderaan van het verslag staat geschreven; als de tegenpartij geen gehoor geeft en de belangenbehartiger zijn werk niet doet, houdt alles gewoon op.

Maar Spits komt niets tekort. Prima geregeld zo.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.