Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


11 nov

Column Carlo Schneider: Geloof, Hoop & Liefde

Zalig zijn de ongelovigen van geest want hun is het koninkrijk der hemelen. Atheïsten beraad u of u verder wenst te lezen. Gelooft u er nog in, in de toekomst van de farmacie? (Apotheekkennisbank)

Zalig zijn de ongelovigen van geest want hun is het koninkrijk der hemelen. Atheïsten beraad u of u verder wenst te lezen. Gelooft u er nog in, in de toekomst van de farmacie? (Apotheekkennisbank)

ANH JANSEN 11-11-2014 12:22
JCK wordt gemist. Hij zou wel wat weten te maken van deze column van Carlo S. Zonder persoonlijk te worden natuurlijk. Beschaafde man. JCK.

Wei Wei is een Chinees? Neen. Het is JCK tijdens het door de Unesco beschermde Nederlandse Erfgoed; het Carnaval.

Welkom in Nederland. Laat JCK spreken. Vrijheid van meningsuiting is het enige erfgoed dat dient te worden beschermd.

En we vloeken niet in de kerk, maar Mediq is te koop en er zijn 3 bieders. Is het dan verstandig om een ex Mediq topman in te huren als KNMP voorzitter?
ANH JANSEN 11-11-2014 12:14
De bazuin van C Schneider is natuurlijk de toeter van Hugo Hurts. Sinds die heeft geklonken en nog steeds blijft nadreunen is het foute boel. Volgens de adviseurs KPMG Plexus en EAF is de sanering onder de Eerste lijn geen probleem zolang de baten van deze actie maar terecht komen bij de verzekerden, in welke vorm dan ook. Lagere prijzen polis, betere kwaliteit, betere toegankelijkheid, kortere levertijd, hogere voorraden, snellere leveringen e.d. meer.

De NZa houdt hierop onafhankelijk toezicht. Zeggen de ambtenaren van VWS op gezag van de adviseurs. Natuurlijk.
Yes, Minister.
ANH JANSEN 11-11-2014 11:45
De NZa heeft net een monitor farmaceutische markt gepubliceerd en op VWS staat het memorie van antwoord op de voorgestane wijziging Zvw en WMG. De schrijvende ambtenaren laten in deze stukken zien hoe zij psychologisch in elkaar zitten. Een goede onderhandelaar leest deze stukken en gaat ermee aan de slag. Zo niet die van ons.

Zorgaanbieders hebben marktmacht, behoudens de kleine in de eerste lijn. Die worden kaalgeplukt en leeggezogen. VWS en NZa vinden dat geen probleem zolang de voordelen maar aan de verzekerden worden doorgegeven en verzekeraars aan hun zorgplicht voldoen. De NZa ziet daarop toe.

JCK?JCK?
Meijer Apeldoorn 11-11-2014 10:41
Wellicht kan de consumentenbond eens een lijstje maken van de verzekeraars op basis van de gemaakte winst.
Immers bij een vrijwel gelijke premie kun je verwachten dat de maatschappijen met de meeste winst, het minste uitgeven aan zorg!
Een woekerpolis met maximale winst voor de verzekeraar of een maatschappij die wel rekening houdt met de behoeften van de klant/ patient?
Ik zou het wel weten.
Meijer Apeldoorn 11-11-2014 10:36
De nieuwe KNMP voorzitter moet maar eens gaan praten met de LHV.
Klagen inmiddels ook over niet onderhandelbare contracten en eenzijdige verlaging van de tarieven die zgn budgettair neutraal worden uitgevoerd. Ook hier valt de naam van VGZ.
Wellicht een gezamenlijke boycot van VGZ?
Kijken of ze dan wel willen onderhandelen?
De door Schippers cs gesanctioneerde ZN terreur begint voor de kwaliteit van de zorg dramatische vormen aan te nemen,
En dat terwijl de " contractonderhandelaars " bij de ZN- ers werkelijk geen bal geinteresseerd zijn in kwaliteit, laat staan dat ze er verstand van hebben, maar gaan voor winstmaximering voor de ZN er zelf.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.