Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


11 aug

Column Carlo Schneider: Komkommertijd

Hartje zomer. Niks te beleven in de apotheek. Zo uit het niets kwam de mededeling dat de meeste assistentes synchroon lopen. De term synchroniseren heeft voor mij in de apotheek nu een heel andere lading gekregen. (Apotheekkennisbank)

Hartje zomer. Niks te beleven in de apotheek. Zo uit het niets kwam de mededeling dat de meeste assistentes synchroon lopen. De term synchroniseren heeft voor mij in de apotheek nu een heel andere lading gekregen. (Apotheekkennisbank)

ANH JANSEN 14-08-2015 14:34
JCK en ik hebben toch een 1,4 miljard harde euros ten bewijze van ons gelijk. Alles wat is gezegd en is voorspeld is uitgekomen. Dacht toch dat iedere apotheek wat minder rendabel is geworden. Dacht toch dat iedere bank iedere apotheek kritisch volgt. 1,4 miljard euro is de onderschrijding van het toegestane budget voor de openbare apotheek! Iedere belangenbehartiger in dit land zorgt er dan voor dat dat budget wordt geïnvesteerd en behouden blijft voor de eigen sector. Zo werkt de polder!

Onze belangenbehartigers hebben 1,4 miljard euro weggegeven en dat smaakt bij de verzekeraars naar meer. Naar veel meer!

CZ gaat in deze Komkommertijd dan ook Europees aanbesteden!
schuiringa 13-08-2015 22:26
Het probleem in onze markt is dat niemand meer iets durft te zeggen.

Ik hoorde deze week vreselijke verhalen over Mediq.

Toppunt was : er werd een groot feest georganiseerd en er is niemand van het personeel gekomen.

PMO s worden als uiterst bedreigend ervaren. Als je wat over je problemen vertelt, wordt dat wellicht tegen je gebruikt.

Aangezien bijna iedereen in loondienst is in de farmacie heerst er een angstcultuur.
Meijer Apeldoorn 13-08-2015 16:46
Schrijft collega Schneider een kolom over de komkommertijd in de apotheek, die iedereen toch herkent, is dat voor collega Jansen weer aanleiding om volledig los te gaan.
Ik zou zeggen: get a live en ga eens met vakantie.
Een al dan niet korte radiostilte zou wellicht ook voor anderen een aanleiding kunnen vormen ook eens iets te zeggen. Farma Actueel is zo langzamerhand Farma Forum Jansen,hetgeen volgens mij niet de bedoeling is. Bovendien laat de stelligheid waarmee dingen worden beweerd geen ruimte voor "andersdenkenden", waarbij toch kan worden geconstateerd dar veel van het doemdenken van onze collega, gelukkig, geen werkelijkheid is geworden.
ANH JANSEN 12-08-2015 18:41
Gaat na de Komkommertijd de apotheek de wijkverpleging volgen? Concessie model in de zorg? Per kavel/perceel een aanbesteding? Winnaar mag voor 3 tot 5 jaar het gebied exploiteren tegen een vaste vergoeding per hoofd? Is er dan ruimte voor innovatie en preventie anders dan tric en trucs te verzinnen om de kosten nog meer te drukken?

Zou zomaar kunnen gebeuren. Wijkverpleging is eerste in de zorg. In openbaar vervoer speelt dit al langer en in de thuiszorg sinds enige jaren.

Gaat allemaal lekker daar toch?

De reactionaire krachten in dit land nemen onbehoorlijke vormen aan. Schending van EVRM is aan de orde!
ANH JANSEN 12-08-2015 18:34
Dit is komkommertijd. Wat nu als die tijd voorbij is? Aanbesteding van Eerste Lijn per wijk? Onder dezelfde voorwaarden als voor de wijkverpleging? Vrije keuze belangrijk, mits je naar gecontracteerde voorkeur gaat. Hoe vrij is die keuze dan? Galg of strop? Aan u de keuze?

Hoeveel zorgaanbieders zijn er na die 3 jaar nog over? 4? En waarom? Denkt Achmea dat de overige 82 kunnen bestaan zonder contracten? Welke eisen stelde Achmea eigenlijk? Mag je ook verpleegkundigen inhuren van verliezers van de aanbesteding? Is dan de prijs zo bepalend? Wijkverpleging gaat de kant op van de thuiszorg?

ANH JANSEN 12-08-2015 18:29
http://nieuws.zilverenkruis.nl/zilveren-kruis-kiest-voorkeursaanbieders-voor-de-wijkverpleging/

Door per wijk één zorgaanbieder voor de wijkverpleging aan te wijzen, ontstaat er één herkenbaar wijkverpleegkundig aanspreekpunt in de wijk.

Keuzevrijheid vinden we belangrijk. Onze verzekerden kunnen zonder bijbetaling ook terecht bij een andere gecontracteerde zorgaanbieder.

Zilveren Kruis biedt de voorkeursaanbieders een contract aan van drie jaar met een wijkbudget. Hiermee wordt het aantrekkelijker om te investeren in innovatie en preventie in de wijk.
schuiringa 12-08-2015 13:13
Laat de LOA het maar doen
ANH JANSEN 11-08-2015 19:23
Komkommertijd? In de extramurale farmacie? Neen! Er is altijd heibel. Registreer en huiver.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27470651.ece/Texelse-apotheek-geeft-klanten-korting-op-tarief-nachtrecept_

En bedenk dat de Dienstapotheken al zeer veel profijt hebben van de gratis leveringen door de afgedwongen dienstregeling voor omliggende apotheken in een straal van 45 minuten rijden van de Dienstapotheek. Gratis groothandels.

De KNMP moet daar een einde aan maken. Zij mag als enige over de kaders onderhandelen! Zij mag en moet dit doen!
ANH JANSEN 11-08-2015 17:31
Dit soort columns krijg je als je je omringt met Ja knikkers en slecht geïnformeerden.

Wet en Regelgeving mbt Mededinging is afkomstig uit de EU en dient te worden gehandhaafd door de ACM. Nederland kan het niet maken ook die Wetgeving te omzeilen en overtredingen te gedogen. Mededinging is het hart van de EU.

Bijzonder dat de KNMP dit allemaal denkt te kunnen negeren. Zit het aloude Karteldenken zo diep bij de KNMP?

En is de Minister het met de KNMP eens? Ook Neen. Zij heeft de KNMP met een fiks Kluitje in het Riet heengestuurd. Blij gemaakt met een dode mus van eerste categorie.

Maar dit mag allemaal niet in het PW.

Marktwerking is Mededinging!
ANH JANSEN 11-08-2015 17:24
http://www.pw.nl/nieuws/columns/eens

Zoals de aparte voorwaarden, machtigingen en regelingen om te bepalen of zorg uit het basispakket vergoed wordt.
En raad eens wat? Daar zijn we het eigenlijk allemaal over eens. Vandaar dat verzekeraars, patiënten, artsen en apothekers samen een beroep hebben gedaan op minister Schippers om uniformering mogelijk te maken. Deze oproep kon rekenen op kamerbrede steun.
Maar als alle belanghebbenden, onze volksvertegenwoordiging en onze minister het hierover eens zijn, wie in hemelsnaam is dan de Autoriteit Consument en Markt om dit te verhinderen? Dat bent u toch wel met me eens?

--Neen, maar dat mag niet in het PW.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.