Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


11 jun

Schippers maakt gebaar richting huisartsen inzake Mededingingswet

Minister Schippers van Volksgezondheid wil de huisartsen tegemoetkomen in hun eis om gezamenlijk met zorgverzekeraars te kunnen onderhandelen over hun contract. Op een manifestatie van bezorgde huisartsen in Amsterdam zei Schippers dat huisartsen regionaal of landelijk met de verzekeraars moeten kunnen onderhandelen. (NOS)

Minister Schippers van Volksgezondheid wil de huisartsen tegemoetkomen in hun eis om gezamenlijk met zorgverzekeraars te kunnen onderhandelen over hun contract. Op een manifestatie van bezorgde huisartsen in Amsterdam zei Schippers dat huisartsen regionaal of landelijk met de verzekeraars moeten kunnen onderhandelen. (NOS)

schuiringa 12-06-2015 12:55
De KNMP is als de KNMG. De LOA is als de LHV.

We hebben een copy van de artsen.

Van de KNMG hoor je ook nooit iets.
ANH JANSEN 11-06-2015 21:43
De KNMP was, is en blijft voorstander van het 'marktwerkings' model dat per 2006 is ingevoerd. Van de KNMP als tegenstander van het model zal je het dus niet moeten hebben.

De LHV is als de KNMP. Vergis je niet. Koepels lopen in de polder aan de hand van de Minister en haar ambtenaren apparaat. De VvAA avond was schitterend en zeer goed initiatief. Heeft echter niets opgeleverd, anders dan de ontluisterende bijdragen van A Klink en W vd Meeren; neen, wij weten niet wat er op de werkvloer gebeurd. Neen, we gaan voor toegevoegde waarde. Neen, wij weten helemaal niets. Ja, wij staan hier om ons netwerk in Den Haag. Ja, wij houden het systeemmodel in stand. Mededinging is voor de anderen.
ANH JANSEN 11-06-2015 21:39
Enige gebaar dat de Minister heeft gemaakt is te hebben gezegd te kijken naar de mogelijkheid of en hoe de Eerste Lijn buiten de Mededingingswet kan worden gebracht. Zij vertelde er wel bij dat de EU de Mededingingswet heeft opgelegd en dat zij is gebonden aan deze EU wet en regelgeving. Zij vertelde daar niet bij dat Nederland door de keuze voor de private uitvoering van de zorg de EU heeft verzocht om de Mededingingsregels in te voeren. Alle overige EU landen hebben een publiek sociaal stelsel. Daar gelden de Mededingingsregels niet! Maar daar moet de Overheid wel aan de bak en daar voelt VWS niet voor.

Over perverse prikkels gesproken.
capsule 11-06-2015 15:32
Lees het artikel Knmp:
De minister heeft het ook over andere zorgverleners.
Knmp: vanmiddag nog even de minister bellen.
Als de Knmp nu niets doet dan is duidelijk dat de Knmp andere belangen heeft dan haar leden.
En Knmp leg eens uit waarom huisartsen dit wel voor elkaar krijgen en apothekers niet?
Spreekt Marleen Barth onze minister nooit?

Hasselman 11-06-2015 14:35
Het gebaar naar apothekers kennen we wel: iets met een middelvinger!
De minister heeft heel wat uit leggen naar (openbare) apothekers als de mededinging verminderd van toepassing gaat voor huisartsen. Wat is er wezenlijk anders voor apothekers dan voor huisartsen in het marktwerkingsmodel? Samenwerking? Ik dacht het niet!
Marktwerking in de zorg is niet zozeer mislukt als wel de uitgangs-/vertrekpunten zoals samenwerking zijn strijdig met de eis dat zorgverleners onderling moeten concurreren voor zorgprestaties al dan niet voorbehouden. Valt er dan samenwerking te verwachten of zelfs af te dwingen? Lijkt me een sprookjesverhaal!
schuiringa 11-06-2015 13:40
Wanneer gaat de KNMP vierkant achter de huisartsen staan.

Maak de slag : de marktwerking in de zorg is mislukt.

De mededinging moet weg.

Samenwerken in de zorg moet.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.