Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


11 mrt

Column Carlo Schneider: Kruistocht of kruisweg?

De regelgeving in ons werk drijft je soms tot waanzin. Er zou ooit iets gebeuren met de administratieve lasten. In positieve zin wat van gemerkt? Echt niet. In der Beschränkung zeigt zich der Meister! (Apotheekkennisbank)

De regelgeving in ons werk drijft je soms tot waanzin. Er zou ooit iets gebeuren met de administratieve lasten. In positieve zin wat van gemerkt? Echt niet. In der Beschränkung zeigt zich der Meister! (Apotheekkennisbank)

ANH JANSEN 12-03-2014 12:48
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kruisweg_(religie)

De Kruisweg van Rik van der Meer.

Geen wonder dat de verzekeraars nog even wachten; zie onze voorzitter in zijn huidige fysiek maar eens op te hangen.

Via Cruxis. Wat is de Crux in de onderhandelingsstrategie en tactiek van de KNMP?

De Via Dolorosa voor de overige openbare apotheken wordt er niet korter op.

Laat B+P maar komen. Met het Quantum Fund van George Soros achter de hand kunnen we een quantum sprong maken.
ANH JANSEN 12-03-2014 11:21
Fraaie column. Het is de kruistocht van de verzekeraars tegen R vd M, die zijn kruisweg manhaftig aflegt.

De claims wegens niet naleving van het preferentie beleid door R vd M worden doorgezet. Ontboezeming tijdens nieuw jaar receptie ten overstaan van ZN en VWS Bobo's komt R vd M zeer duur te staan. 5 jaar terugvordering! Failliet?

Hamvraag is of zijn prive/zakelijke problemen terugkomen in gedrag van de KNMP als geheel: wordt beleid KNMP bepaalt door de prive/zakelijke problemen van het HB of door problemen van alle leden?

Gezien de verregaande en onverantwoorde meegaandheid van de KNMP in beleid VWS/ZN/ZN-leden kan de hamvraag worden beantwoord zoals de vraag is gesteld.
adiyaman 11-03-2014 22:42
"In der Beschränkung zeigt zich der Meister!" schrijf je in fatsoenlijk duits als: In der Beschränkung zeigt sich der Meister! Ethisch totaal onverantwoord om de gatenkaas / Goudakaas situatie in Nederland af te spiegelen in het perspectief van historie: 2 jaar nacalculatie vind je onaanvaadbaar en zelf mag je 70 jaar terug in je nacalculatie?
Meijer Apeldoorn 11-03-2014 21:17
Het is uiteraard volstrekt onaanvaardbaar en onfatsoenlijk pas 2 jaar na dato met een nacalculatie te komen. Immers wat is er nu wel bekend wat 2 jaar geleden niet kon worden gezien? Als contractpartner heeft de Zorgverzekeraar ook een zgn zorgplicht jegens ons, hetgeen inhoudt dat ze verplicht zijn eventuele schade voor ons zo beperkt mogelijk te houden.
Daar trekken ze zich echter geen r..t van aan.
Werkelijke reden: na 2 jaar zijn de boeken gesloten en eventuele nacalculaties hoeven over dat jaar niet meer verrekend te worden. Zo vloeit elke teruggevorderde euro rechtstreeks in de pocket van de ZN-er. Tel uit je winst.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.