Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


11 mrt

Frank van Wijck: Crowdfunding in de farmacie

k zal niet zo snel een apotheek kopen, maar aandeelhouder worden…wie weet. In de nieuwe editie van FarmaMagazine vertellen Dirk-Jan van Baars van Pluripharm en Ed Brouwer van b+p Belastingadviseurs over de oprichting van Apotheekfonds Pharma Connect (APC).(arts en Auto)

k zal niet zo snel een apotheek kopen, maar aandeelhouder worden…wie weet. In de nieuwe editie van FarmaMagazine vertellen Dirk-Jan van Baars van Pluripharm en Ed Brouwer van b+p Belastingadviseurs over de oprichting van Apotheekfonds Pharma Connect (APC).(arts en Auto)

ANH JANSEN 11-03-2014 22:42
600 worden er overgenomen door de Combi Bank/HedgeFund. In essentie de vorming van een nieuwe keten. Nieuwe stijl.

600 ketenapotheken zijn er al. Die staan stil. Nemen niets over en gokken op aansluiten van franchisers.

Zie jaarverslag Brocacef dat de winst van een keten gelijk is aan de contributie en fees van de franchisers.

Is bij Mediq en Mosadex niet anders.

Nieuwe stijl gaat anders. De overige 700 apotheken zullen voor de winst zorgen. Toetreding van Bank/Hedgefund zal daarvoor zorgen. Roeland Bottger is de adviseur.

Frans Bauer zegt: Doen!
ANH JANSEN 11-03-2014 18:26
Er zijn nog een 1300 zelfstandige openbare apotheken in dit land. Gemiddelde omzet 2.5 miljoen euro. 600 worden gekocht door Bank/Hedge Fund combi. 25% aandeelhouderschap. Kosten 1.5 miljard, waarvan 25% voor de aandeelhouder Hedge Fund. Kosten 360 miljoen euro. Een beetje Hedge Fund haalt dat uit de achterzak. Zonder risico: Hoe hoger het bedrag, hoe meer kans dat de Overheid compenseert bij falen van de markt. FvW kan dus rustig deelnemen in de Aandeelhouder combi. 5% risicoloze rente laat je niet lopen.

En wat te denken van de winst bij verkoop? 75% van de overname som wordt afgelost. 25% blijft staan. 100% verkoop komt dan terecht bij 25%. Slim bezig.

Frans Bauer zegt; Doen!
ANH JANSEN 11-03-2014 17:42
Met crowdfunding zal het wel loslopen, maar dat Hedgefunds en Venture Capitalists e.a. partijen met toegang tot de 5.000 miljard euro aan belastinggelden die sinds 2008 in de 'markt' zijn gepompt, de weg naar de extramurale farmacie van Nederland wordt gewezen is alleen maar goed.

Nu vloeit dat allemaal naar de beurs. Speculatief. Voegt niets toe aan de economie. De openbare apotheken zijn een voortreffelijke investering voor de toekomst.

Laat maar komen. Toegevoegde waarde van de openbare apotheek is bij insiders bekend. Niet letten op Z-index, niet letten op tarieven. Werkelijkheid is anders dan de virtuele werkelijkheid van de KNMP.

Roeland Bottger als adviseur. Slim. Bellen?

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.