Ons laatste Nieuws
10 dec
Gerben Klein Nulent nieuwe voorzitter KNMP
Collega Gerben Klein Nulent (59) is vandaag gekozen tot voorzitter van de KNMP. In een eerste reactie laat hij weten dat hij zich trots voelt om de rol van voorzitter van de KNMP te mogen vervullen. Klein Nulent was 18 jaar zelfstandig apotheker in Rotterdam-Charlois, de afgelopen 20 jaar was hij directeur van Mediq
De kersverse voorzitter maakte bekend terug te treden als voorzitter van de ASKA, de associatie van ketenapotheken in Nederland. Ook zijn functie als vice-voorzitter van de KNMP-sectie Landelijke Openbare Apothekers legt hij neer. "Ik wil echt de woordvoerder van en de verbindende persoon zijn tussen alle apothekers in Nederland. Alleen op die manier kan ik het beroep van apotheker zo breed mogelijk voor het voetlicht brengen."
Met deze verkiezing is Klein Nulent de 36e voorzitter in de geschiedenis van de KNMP.
De nieuwe KNMP-voorzitter wil bereiken dat de farmaceutische patiëntenzorg sterker in de schijnwerpers komt. Klein Nulent: "We moeten als organisatie duidelijk maken dat wij apothekers in onze dagelijkse werkzaamheden samen met artsen en verpleegkundigen alles doen om goed en veilig medicijngebruik van onze patiënten te bevorderen. Medicatieveiligheid en medicatie op maat voor de patiënt, daar draait het bij ons apothekers om."
Klein Nulent onderstreept verder het belang van samenwerking. "We zullen als apothekers onderling de samenwerking moeten zoeken. Cruciaal daarbij is de samenwerking tussen zelfstandig gevestigde apothekers en ketenapothekers. Ook de samenwerking tussen openbaar apothekers en ziekenhuisapothekers is van groot belang. Denk aan een dossier als ‘overheveling’ waarbij beide groepen moeten samenwerken in het belang van de patiënt."
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/publicaties/2014/12/12/samenwerken-hoe-doe-je-dat.html
De zorgaanbieders merken vooral iets van de NZa als ze willen fuseren. De NZa voert in zo’ n geval
een fusietoets uit, om te zien ofde partijen wel voldoende hebben nagedacht over de gevolgen van die fusie.
Verder kan de NZa onderzoeken of een zorgaanbieder niet te veel marktmacht’ heeft.
--Tja. Fuseren en vervolgens sluiten van apotheken om marktgebied af te schermen is geen oplossing; de NZa zal opsplitsing eisen om marktwerking te behouden.
En dan gaarne voor een volle zaal voorzitters van zorgverzekeraars en bestuursleden van de NZa en ACM.
En ook even stellen dat alle apothekers moeten samenwerken, alles moeten delen, ketens en zelfstandigen, geen kinnesinne meer, geen concurrentie; 1 grote familie tegen de grote boze verzekeraars!
Wie als eerste opstaat is de ACM.
Groot voorstander van gespecialiseerde apotheken. Groot voorstander van niet bereidende apotheken, groot voorstander van CF. Groot voorstander van IDEA. Groot voorstander van dagprijzen, profielen en wat dies meer zij.
Laat hem dus maar de KNMP verkopen. Inclusief Taxe.
Wil je als eerste bestuursactie de statuten en huishoudelijk reglement van de KNMP vervangen door de statuten en HR van Zorgverleners Nederland.
Dan mag je het volgende allemaal doen;
DSW een brief sturen dat ze gehoorzaam moeten zijn ( lees monoplie ZN volgen )
Een lid Oomen uitschelden in de Eerste Kamer voor de camera's zoals van Boxtel deed.
In het achterkamertje alles afstemmen om de zorgverleners de nek om te draaien.
Dit alles onder het goedkeurennd oog van :
NZA, NMA, Europa, TWEEDE KAMER, NPCF, Consumentenbond en VWS
Blijf op de hoogte
Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.