Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


10 sep

Problemen met leveren antibiotica

Diverse soorten antibiotica tegen onder meer longontsteking, syfilis en infecties van huid, spieren en pezen, zijn in Nederland niet meer te krijgen. (Medisch Contact)

Diverse soorten antibiotica tegen onder meer longontsteking, syfilis en infecties van huid, spieren en pezen, zijn in Nederland niet meer te krijgen. (Medisch Contact)

ANH JANSEN 14-09-2015 22:09
Al deze middelen zijn in de overige EU landen gewoon verkrijgbaar. Maar kijk eens naar de prijs! 2 tot 3x duurder dan de NL prijs.

Peni dural was al eerder gequoteerd en nu ingetrokken. Volgens de KNMP in eerste instantie geen probleem; er waren vervangende middelen. Nu dus wel? Is er wat ingefluisterd bij die KNMP beleidsmedewerkers?

Doe eens wat meer moeite voor de extramurale farmacie KNMP!
Met verslaggeving van de voortgaande ramp kan niet meer worden volstaan.
ANH JANSEN 11-09-2015 18:07
Zorgplicht ligt als enige bij de verzekeraars. Die moeten zorgen voor inkoop van zorg, functioneel omschreven, voor hun verzekerden en daarvoor een marktconforme prijs betalen.

Dus niet de NL KNMP-Z-index taxe prijs voor een artikel dat niet langer leverbaar is voor die prijs, maar de marktconforme prijs voor de import plus daarbij gemaakte kosten!

Laat de KNMP Z-index bij niet leverbaarheid direct de prijs schrappen en dat overlaten aan de marktpartijen!

En bij spookregistraties de prijs op zodanig peil brengen waardoor verzekeraars wel geprikkeld worden tot enige actie!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.