Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


10 aug

NZa publiceert nieuwe regels over zorginkoop

Zorg dat het inkoopbeleid en -proces voor het volgende jaar op 1 april beschikbaar is en wees bereikbaar voor elkaars vragen tijdens het contracteerproces. Dat staat in de regels over het zorginkoopproces voor aanbieders en verzekeraars.

Zorg dat het inkoopbeleid en -proces voor het volgende jaar op 1 april beschikbaar is en wees bereikbaar voor elkaars vragen tijdens het contracteerproces. Dat staat in de regels over het zorginkoopproces voor aanbieders en verzekeraars.

schuiringa 12-08-2015 13:15
De politie staakt en gaat meer krijgen.

Waarom gaan wij niet staken ?
ANH JANSEN 11-08-2015 17:19
CZ komt nu met een update over haar zorginkoop: ze gaan Europees aanbesteden! Zorgdichtbij? NZa regels? Pagina 9 is CZ niet onbekend.

En VGZ? Dienstapotheken in haar kerngebied. Lees het NHD over de laatste perikelen. Variatie in tarieven van 100 tot 25 euro per ex wmg regel. Valt allemaal onder eigen risico.

Oplossing? Niet onder eigen risico laten vallen? Neen, want dan gaat het hek van de dam.

Als we nu eens iedereen die een afspraak maakt met een poli kliniek of een ziekenhuis direct aanslaan voor 500 euro eigen risico. Dat maakt het 'speelveld' tussen Tweede en Eerste lijn wat gelijkwaardiger. Kunnen we beter concurreren. Dat is toch de bedoeling?
ANH JANSEN 11-08-2015 14:54
Aan de voorkant kunnen de verzekerden al kiezen uit een 1.600 verschillende polissen. Die keuze wordt vertigvoudigd
door dit voorstel van de NZa; per polis een ander aanbod van gecontracteerde Eerste Lijn. Lees de 20 pagina's.

We zien de inbreng van Napco en KNMP in vertrouwen tegemoet; wat hebben die koepels nu ingebracht tijdens al die vergaderingen dat dit het eindresultaat is?

Ook de NZa zit vast aan het systeemmodel; de verzekeraars mogen van de Wetgever nu eenmaal alles beslissen als zij zich maar houden aan de zorgplicht.

Ieder land heeft zo zijn eigen krankzinnigheid, maar dit slaat toch wel alles.
ANH JANSEN 11-08-2015 14:40
Voor de verzekerden wordt de legpuzzel nog complexer; allerlei soorten contracten tussen zorgaanbieders en verzekeraars met allemaal verschillende looptijden, clausules en wat dies meer zij.

Enige recht van de verzekerde is nog de mogelijkheid jaarlijks te kunnen wisselen van verzekeraar.

Schiet hij daar wat mee op? Neen, de verzekeraars volgen elkaar in hun kerngebieden. Zo is van enige concurrentie en onderscheid geen sprake!

Ieder land heeft zo zijn eigen krankzinnigheid: de USA het eigen wapenbezit, Duitsland de Auto Bahn zonder snelheidslimiet en Nederland het systeemmodel Zorgstelsel 2006.
ANH JANSEN 11-08-2015 14:37
Pgn p: Alhoewel de NZa voorstander is wanneer zorgverzekeraars (koepels) van zorgaanbieders betrekken bij het opstellen van contracten staat het hen vrij om de contracten uiteindelijk zo in te vullen als zij dat zelf willen. He staat zorgaanbieders vrij om een aangeboden contract te ondertekenen of niet.'

-Tja. Wat is er verandert anders dan een aantal vergaderingen te hebben belegd? De NZa zegt toe de zorgplicht van de verzekeraars te zullen monitoren.

De nieuwe regels van de categorie oude wijn in nieuwe zekken gaan in per 2017!

Verzekeraars mogen eisen wat ze willen als zij maar aan hun zorgplicht voldoen. Daar kunnen Napco, AsKa en KNMP het mee doen.
schuiringa 11-08-2015 00:01
Maak een catalogus met onderwerpen en hang daar een regel-recept-waarde aan.

Ook aan de Can Meds

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.