Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


10 apr

Webcasts Laatste deel Care4Pharmacy reeks

Op 26 maart was het laatste deel van de Care4Pharmacy Trilogie: Dit keer over farmaceutische zorg en de apotheker op internet. De webcasts werden mede verzorgd door FarmaActueel met dank aan Daniel Oliveira Prins voor de opnamen.

Op 26 maart was het laatste deel van de Care4Pharmacy Trilogie: Dit keer over farmaceutische zorg en de apotheker op internet. De webcasts werden mede verzorgd door FarmaActueel met dank aan Daniel Oliveira Prins voor de opnamen.

ANH JANSEN 14-04-2015 18:53
Die 12 miljard euro zijn de opgepotte ziekenfondspremies uit de jaren voor 2006, verhoogd met de winsten die verzekeraars hebben gemaakt sinds 2006. Tot 2016 ziet de EU die gelden als staatssteun. Na 2016 mogen de verzekeraars zelf bepalen wat zij met de winst gaan doen. De ziekenfondspremies mogen zij overigens behouden. Criterium van Staatssteun vervalt dan.

Dus vragen de verzekeraars nu om nog meer geld, betere voorwaarden en een sluitend risico vereveningssysteem.

Brutalen hebben de halve wereld. De verzekeraars bewijzen het nog maar eens een keer. Kern-gezond slaat dan ook op de verzekeraars zelf! CZ maakt 350 miloen netto winst op 8.7 miljard omzet. En dat zonder winstoogmerk.
ANH JANSEN 14-04-2015 18:41
http://www.zorgvisie.nl/PageFiles/88093/001_1429018737448.pdf

Kern-gezond
Actieplan Zorgverzekeraars Nederland

-Zo moet je het spel spelen. Dit is nu onderhandelen wat de verzekeraars. Dit stuk van 11 pagina's zelf eens lezen en even over nadenken. Wat zeggen de verzekeraars hiermee? Dat zij dit nu allemaal nog niet doen en hun leven zullen gaan beteren. In 2016. Is geen toeval dat zij juist nu mooi weer spelen; per 2016 krijgen zij 12 miljard euro overgemaakt.

De verzekeraars vragen nu meer geld om betere zorg in te kunnen kopen. Meer geld. Met sluitende risicoverevening.

Je moet maar durven. Brutalen hebben de halve wereld.
ANH JANSEN 12-04-2015 17:05
Dank voor de webcasts. Prima service. Peter Wognum's bijdrage is verplichte kost voor ieder lid en niet-lid van de KNMP.

Eerlijk man. Zegt openlijk dat ze bij de ontwikkeling van al die richtlijnen, standaarden en NAN wat over het hoofd hebben gezien. Zelf beluisteren om te vernemen wat. Maar dat de tarieven blijven dalen is dan geen verrassing meer voor degenen die dat nog niet door hadden.

Wellicht dat ook BenU bestuurders dit gaan beluisteren: het is zeer onverstandig om te pleiten voor verdere opsplitsing van de tarieven! Zeer onverstandig. Dan heb je het echt niet begrepen. Idealisten moeten niet onderhandelen met verzekeraars!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.