Ons laatste Nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten op farmaactueel.nl 


10 mrt

Kamerbrief over apothekerskosten

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer met haar reactie op een burgerbrief over apothekerskosten.

Brief van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer met haar reactie op een burgerbrief over apothekerskosten.

Meijer Apeldoorn 11-03-2014 21:26
Wel een dure vorm van humor.
Heeft minimaal enige duizenden euri gekost aan belastinggeld.
Als u ooit in het veld een vertegenwoordiger van deze commissie tegenkomt weet u wat u, qua kennis kunt verwachten: nul.
Als dat humor is, is het wel een erg cynische vorm.
adiyaman 10-03-2014 23:21
Zie ook de Vancouver verklaring van de FIP d.d. 5-9-1997:
http://www.fip.org/www/uploads/database_file.php?id=209&table_id

1. In every country, the appropriate association of pharmacists should produce a Code of Ethics for pharmacists setting out their professional obligations and take steps to ensure that pharmacists comply with the provisions of that Code.

2. The obligations of pharmacists set out in these codes should include....

adiyaman 10-03-2014 23:20
Wat houdt deze geneesmiddelencheck in bij deze postorders? Ze vragen de Duitse patient wat hun leeftijd is, wat hun gewicht is en wat hun lengte is. Deze drie vragen beantwoorden staat voor de Nederlandse postorderapotheken voor een medicatiecheck/ review. Geen spoor van enige vorm van ethiek te bekennen. Dus de vraag van de burger uit Dinxperlo is wel zeer terecht!
adiyaman 10-03-2014 23:19
Dinxperlo. Dat is net over de grens met Duitsland waar apothekers uit Nederland de kwakzalverij bedrijven middels hun postorderactiviteiten richting Duitsland. De overheid in Nederland weet ook dat apothekers zowel in Nederland als in Duitsland ingeschreven staan bij een apotheek en dat zij niets anders doen dan doosjes schuiven. Recent heeft het Bundes Gerichtshof deze Nederlandse postorders en apothekerhandelaren op de vingers getikt door aan te stippen dat in Duitsland Duitse prijzen voor geneesmiddelen gehanteerd moeten worden. Eens een dief-apotheker is altijd een dief-apotheker: wat blijkt de postorders geven bonussen nu in de vorm van kortingen 15-20 EURO middels GM-check.
Prof.PJ_Janssen 10-03-2014 22:38
Poldermodel. Humor.
Meijer Apeldoorn 10-03-2014 20:00
Het is toch godgeklaagd.
Dat deze burger niet op de hoogte is van de regels en er blijkbaar van uit gaat dat de apotheker en zijn personeel van de lucht kunnen leven is hem/haar niet aan te rekenen.Domheid is meestal niet verwijtbaar. Erger wordt het als de vaste kamercommissie blijkbaar hetzelfde niveau niet overstijgt en de vraag voorlegt aan de minister. Is het een wonder dat mensen schamper gaan doen over de kwaliteit van politiek en openbaar bestuur?
Het was beter geweest als de minister de commissie een standje had gegeven over zoveel onbenul.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de laatste veranderingen en nieuws over Farma-actueel? Vraag de nieuwsbrief aan door uw e-mailadres hieronder in te vullen.